Hur man kontrollera om ett tändstift Wire arbetar

För ett fordons motor vara igång väl det kräver att ett stort antal delar alla vara i gott skick. Medan många gör-det-själv-mekanik är medveten om några av de troliga gärningsmännen i ett dåligt kör motorn, t.ex. att inte tändstift eller smutsiga filter, stannar många inte tro att tändstiftet trådarna kan vara orsaken. Det finns metoder som du kan använda för att kontrollera om dina tändstift kablar fungerar. Saker du behöver
Byglingstråd
Stor platt skruvmejsel
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn på natten eller i en mörk garage , öppna motorhuven och titta på tändkablarna. Om du kan se små elektriska ljusbågar (eller blinkar) vid vardera änden eller längs trådarna, de behöver troligen bytas.
2

Bifoga en bygel mellan metall skaft av ett stort platt skruvmejsel och en tung exponerad metallbit på motorblocket. Med motorn igång, tryck spetsen på skruvmejseln till tändkablarna och gnugga den längs hela sin längd, runt spolen och plugg stövlar. En dålig tändkabeln kommer att orsaka en ljusbåge bildas mellan tråden och skruvmejsel.
3

Inspektera ledningarna för skärsår, skrubbsår, brännskador och sprickor. Någon av dessa villkor är ofta tillräckligt för att orsaka tråden inte fungerar korrekt.
4

Utför ett motstånd kontroll genom att ansluta en multimeter till båda ändarna av tändkabeln. Ställ in mätaren för att läsa "Ohm." Om avläsningen är högre än 15.000 ohm per fot av trådens längd, så borde det förmodligen bytas. Om mätaren visar oändligheten som motstånd, då finns det en fullständig brytning i tändkabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125576.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.