Hur man reparerar en Serpentine Belt på en 2006 Grand Prix

2006 års Pontiac Grand Prix har flera motoralternativ, bland annat en 3,8-liters V6-motor, en 3,8-liters kompressormatad V6-motor och en 5,3-liters V8-motor. De 3,8-liters och 5,3-liters motorer använder en serpentin bälte för att driva de tillbehör på framsidan av motorn. Den kompressormatade 3,8-liters motorn har en andra rem som driver kompressorn bara. Om du har en kompressormatad modell, måste du ta bort kompressor remmen innan du kan komma åt Serpentine belt. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Breaker bar
Visa fler instruktioner
1

Du bör öppna huven på din Grand Prix och lokalisera den negativa batteripolen. Med hjälp av en skiftnyckel, bör du ta bort spännskruven på batterikabeln änden ansluten till terminalen. Du bör ta bort kabeln från batteriet.
2 p Om du har en 5,3-liters eller nonsupercharged 3,8-liters motor i bilen, kan du hoppa över det här steget. Annars bör du lokalisera Serpentine belt på framsidan av motorn. Om du har en kompressormatad 3,8-litersmotorn i Grand Prix, lokalisera spännaren på kompressor bältet. Använd en hylsa och spärrskaft för att vrida spännaren moturs och ta bort kompressor remmen från remskivorna. Ställ remmen åt sidan och vrid spännaren medurs. Låt den vila i det fria armposition.
3

Lokalisera Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Vrid spännaren moturs med en socket och breaker bar, släppa spänningen på remmen. Ta bort remmen från remskivorna och vrid spännaren tillbaka till den fria armen läge för nu.
4

Montera den nya remmen på alla remskivorna utom spännaren. Var mycket noga med att dirigera bältet korrekt över remskivorna. Om du är osäker på vägen, bör du konsultera en skiss på ett klistermärke under huven. Vrid spännaren moturs, skjut remmen över spännaren och vrid den medurs. Du bör dra åt bältet.
5

Du bör flytta till kompressor spännaren. Du bör använda en socket och breaker bar att vrida den moturs. Montera tillbaka kompressor remmen på kompressor trissor. Du ska vrida spännaren medurs, gör det möjligt att dra åt bältet.
6

Du bör installera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen, följt av klämbulten som håller kabeln änden på terminalen . Dra åt skruven med en skiftnyckel och stäng huven.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126613.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.