Hur man byter Serpentine Belt på en Chevy Tracker

En motor med en serpentin bälte använder precis som en rem för att sätta alla remskivor på en motor, inklusive de som driver tillbehören. Den Serpentine belt själv drivs av vevaxeln. När Serpentine belt bryter eller går ut av andra skäl, kommer alla tillbehör misslyckas, vilket kör bilen svårt om inte omöjligt. Byta bältet är inte svårt, speciellt på en Chevy Tracker, och kan göras på 30 minuter. Saker du behöver
1/2-tums breaker bar och uttag
Bruksanvisning
Byte serpentin bälte
Visa fler instruktioner
1

Leta bältet routing diagram för din motor i din instruktionsbok. Om du inte kan hitta bilden eller manualen, leta efter diagrammet på fläktkåpa. Om du inte hittar ett diagram där, rita ett diagram själv som visar vägen ditt Serpentine belt tar runt remskivorna.
2

Öppna huven och leta reda på spännaren på framsidan av motorblocket , mot toppen av motorblocket. Placera sockeln på en 1/2-tums breaker bar och vrida spännaren medurs så att bältet falla slack (om bältet inte har lossnat redan). Dra remmen från remskivan systemet vid denna tidpunkt.
3

Kör nya remmen runt remskivorna tills du inte kan gå längre, börjar på botten och efter din bältesdragningen diagrammet.
4

Vrid spännaren medurs med breaker bar och uttag, kör sedan remmen runt de återstående remskivor samt under spännaren. Sakta tillbaka spännaren till sitt normala läge. På bältet
5

Titta och se till att det inte finns några böjar eller veck längs vägen, så dubbelkolla att den är korrekt dragna.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125948.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.