Instruktioner för en kuggrem Installation på en 1990 BMW 325I

Den 1990 BMW 325i är en del av E30 generationen av den populära 3-serien, och använder M20 motor. Om kamremmen misslyckas på en M20 motor, kan de ventiler och övriga komponenter i motorn krascha potentiellt tillsammans, skapa en kostsam fix. Kamremmen ska bytas minst var 60.000 miles, om inte förr. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejsel
Behållare för gammal kylvätska
Fresh kylvätska
kuggremssats
Visa fler instruktioner
1

Lossa batteriet genom att ta bort den negativa polen. Lyft den främre delen av bilen med domkraft och stödja den på pallbockar. Ta bort de fyra skruvarna i ytterkanten av skärmen med en hylsa och spärrskaft. Ta bort skyddet.
2

Ta av locket på kylaren kylvätskeutjämningsbehållaren i motorrummet genom att vrida den moturs. Placera ett avlopp behållare under avgasgrenröret på höger sida av bilen. Ta bort 19-mm avlopp bult från blocket och tappa ur kylvätskan i behållaren.
3

bort 32-mm mutter som håller kylfläkten på vattenpumpen, genom att vrida det medurs (i stället för moturs). Ta bort fläkten. Avlägsna fläktkåpa genom att försiktigt dra bort de clips som håller det på.
4

Lossa slangklämmorna som håller kylvätskeslangarna till kylaren och vattenpumpen, och ta bort slangarna med en skruvmejsel . Ta bort skruvarna som håller kylaren till motorrummet med en hylsa och spärrnyckel och ta bort kylaren.
5

Ta bort fördelarlocket, som hålls på med tre bultar. Ta bort de tre skruvarna som håller rotorn till distributören och ta bort rotorn samt dammskyddet under rotorn.
6

Lossa, men ta inte bort skruvarna som håller vattenpumpen på med en 10-mm hylsa. Lossa men ta inte bort skruvarna som håller remskivan på. Ta bältet servostyrning, generatorn /vattenpumpen bälte och A /C rem.
7

bort vattenpumpen och remskivan. Låt den harmoniska dämpare, som ligger bakom remskivan, på plats. Ta bort skruvarna som håller den övre kamaxeln locket på plats och ställ luckan åt sidan. Vrid vevaxeln muttern med en 22-mm hylsa medurs så att markeringen på kamdrev ställer upp med motsvarande skåra på huvudet. Se till att "O /T" märke på den harmoniska balansblock uppradade med motsvarande märkning på nedre transmissionskåpan. (Märkningen skall vara ordentligt uppradade innan du tar bort kamremmen.) Ta bort den harmoniska balansaxel genom att dra om off veven
8

. Ta bort skruvarna för nedre kamaxelkåpa med en 13-mm hylsa. Lossa de övre och undre bultarna som håller på kamremmen spännaren. Använd en skruvmejsel för att vrida spännaren mot passagerarsidan av motorrummet. Lås den i detta läge genom att dra åt den övre bulten.
9

demontera kamremmen genom att skjuta bort remskivorna i medurs riktning, börjar med kamaxeldrevet. Ta bort de övre och undre spännare bultar, våren och styrpinne i toppen och spännaren själv.
10

Montera nya spännaren och dra åt dem löst den nedre bulten. Montera styrtappen och våren. Använd skruvmejsel för att vrida spännaren mot passagerarsidan, och installera och dra åt den övre bulten.
11

Kontrollera tidpunkten markerar att se till att de fortfarande är uppradade och justera efter behov. Montera kamremmen i moturs riktning runt remskivorna och se till att bältet är tight. Lossa den övre bulten till spännaren. Spännaren roterar mot förarsidan och engagera på transmissionsremmen. Dra åt bulten.
12

Montera den nedre transmissionskåpan samt harmoniska balansblock. Vrid veven två varv och kontrollera inställningsmärkena. Om de är felaktiga, demontera kamremmen, återställa mark och installera bältet.
13

Dra åt de nedre och övre spännare bultar. Sätt tillbaka alla komponenter som togs bort, inklusive den kamaxel locket, vattenpump, alla av banden, kylaren och fläkten. Återanslut kylarslangar och fyll kylaren och kylsystemet med nytt kylmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126579.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.