Hur man byter bromsbelägg på en 2006 Jetta

Den Jetta är en av de mest populära modellerna som VW har någonsin producerat, tack vare dess enkla men stilig styling, starka resultat och tyska tillförlitlighet. Bromsbeläggen på Jetta ska inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Oavsett om det är främre eller bakre bromsarna, är detta ett arbete som kan göras av en utbildad Volkswagen tekniker. Det kan också göras genom hemmet mekaniker med rätt verktyg. De bakre bromsarna i synnerhet kräver ett speciellt verktyg som gör jobbet mycket lättare. Saker du behöver
rörtång
Ordet jack
Jack står
hylsa och spärrskaft set
Flathead skruvmejsel
Bromsrengöringsmedel Rags
spruta eller kalkon Baster
C-clamp
VW Mätmarkörverktyget
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant underlag. Lossa muttrarna till Jetta hjul med en rörtång. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Ta bort muttrarna och hjulen och ställa dem ur vägen.
2

Rengör frambromsen rotorn, bromsok och närliggande komponenter med broms renare och en trasa. Spraya renare rikligt på de delar och sedan torka dem med en ren trasa så att de är någorlunda fria från smuts och olja.
3

Kräng av stora fjädern på utsidan av bromsok med en skruvmejsel. Lokalisera de två skruvarna som håller bromsoket på. Dessa är placerade på toppen och botten av bromsok och vetter mot hjulhuset. Ta av plastsnäpplocken på bultarna och ta bort skruvarna med en socket och ratchet. Ta bort sensorn bromsförslitning.
4

Skjut tjocklek av av rotorn. Avlägsna de inre och yttre bromsbelägg från bromsok och bromsok fästet. Stötta bromsok med en bit ståltråd eller ett snöre knutet till en närliggande upphängningskomponent så det finns ingen vikt på bromsledningar.
5

Öppna bromsvätskebehållaren i motorrummet. Ta bort ca 1 tum i bromsvätskan med en spruta eller kalkon Baster så vätskan inte rinner när bromsoket kolvarna komprimeras. Använd en C-klämma för att komprimera kolven i bromsoket. Placera en kudde av C-klämman på kolven och den andra på den yttre delen av bromsoket. Dra åt klämman så kolven komprimerar i bromsoket.
6

Installera de nya kuddar, en på bromsok bäraren och på insidan av bromsok. Skjut bromsok över rotorn och montera och dra åt bromsok bultar. Installera sensorn bromsslitaget och bromsoket fjädrar klipp. Upprepa stegen ovan för det andra framhjulet på bilen.
7

Komprimera kolvarna på de bakre bromsoken med VW Mätmarkörverktyget. Placera verktyget på kolven. Vrid verktyget, som kommer att tryckas ihop och vrid bromsok kolv, komprimera den i bromsoket. Resten av proceduren är densamma som i steg 6.
8

Byt hjulen när alla bromsarna är klar. Sänk bilen till marken. Fyll bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska. Pumpa bromsarna tills bromspedalen känns fast igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126641.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.