Manuell Carbide gradningsverktyg

Carbide avgradning verktyg används för att ta bort oönskade metall från gjutgods, att jämna och områden fjäder såsom höga inlopps prestanda fordon grenrör eller för att fasa av skarpa kanter från plåt. Gradningsverktyg kan profileras bitar som drivs med en borrmaskin eller bearbetas för hand påminner om att använda en fil eller en skrapa. Järnmetaller Carbide Burrs

Roterande järnhaltiga metallkarbidpartiklar grader är shanked bits med större diameter tandad skärprofil maskinbearbetade på änden. Hårdmetall grader används för slipning, gradning och ytbehandling järnmetaller komponenter. Det finfördelade sågtandade tänder är skurna i en medurs spiral för effektiv skärning. De finns i uppsättningar av 12 till 15 olika formade skärande profiler konfigurerade för både sida och ände skärning. De kommer med antingen en 1/4-tums skaft för användning med en handdriven borrmaskin eller en 1/8-tums skaft utformad för att passa in i små snabba verktyg som ofta används av maskinister och hobbyister.

Icke-järnmetaller Carbide Burrs

Icke-järnmetaller hårdmetall grader liknar sina järnmetaller motsvarigheter, men de har grova, bredare åtskilda skärande tänder utformade att arbeta vid lägre hastigheter utan igensättning. Även om dessa grader är gjorda med olika profiler, de är begränsade till sex mönster från trumma formad, kulformade och olika koniska profiler. Icke järnhaltiga hårdmetall grader görs enbart med en 1/4-tums skaft för användning i vanliga borrmaskiner.
Carbide gradningsverktyg med handtag

Gradning verktyg med handtag är försedda med utbytbara svängbara hårdmetall skärblad i olika former. Bladet dras över materialet för hand för att fasa kanter, ta bort grader eller att avsluta järnmetall, icke-järnmetaller eller plastytor. De kommer också i icke-svängbara uppsättningar för gradning och försänkning borrade hål. Dessutom är speciella verktyg utformade för gradning fyrkantiga kilspår slots.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128093.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.