Tekniker för Car Sandning

Om du återställer en bil, eller har en bil som du skulle vilja ha i toppskick, hittar du oundvikligen själv behöva sand fordonet. Slipning kan komma upp när du målar din bil, reparera repor och även ta bort rost. Innan du försöker någon form av ett restaureringsprojekt, är det en bra idé att lära sig några större slipning tekniker. Blockera Slipning

Block slipning är uppkallad efter de block som sandpapper sveper runt. För bästa resultat när blocket slipning, måste du använda många olika block för att nå olika delar av bilen kropp. Till exempel är en flexibel blocket behövde sand på platser där fordonets yttre panelerna är krökta. En rundad blocket, ofta gjorda av skum, kan vara nödvändigt vid slipning runt den konkava delen nära ett tak. Små metall spridare kan få avsnitten i mellan dörrarna. PVC-röret fungerar som en slipkloss runt trånga utrymmen. Block slipning innebär vanligtvis sandning sida till sida och sedan slipa upp och ner. Du kan köpa din egen slipning block eller gör din egen.
Våtslipning

Våtslipning är en teknik som används för att reparera en djup repa i bilens finish. Den kan emellertid också användas för att utjämna skav och märken som orsakas av andra bilar. Våtslipning avlägsnar ett mycket litet skikt av färgen på fordonet. När våtslipning, är ytan av fordonet och slipblock smörjas med vatten. Våtslipning papper finns i olika typer. Ibland måste den läggas i blöt i en viss tid innan den kan användas, Andra gånger kan det bara doppas i vatten före användning. Gruset för våt sand papper kommer att ligga någonstans mellan 300 och 4000. När våtslipning, hålla en hink full med vatten och en sprayflaska i närheten. En handduk kommer också väl till pass för att kontrollera ditt arbete när du går.
Color Slipa

Color slipning är ett av de sista stegen i tillämpningen av ett nytt skikt av färg till ett fordon. Färg slipning jämnar ut bilens klarlack finish. Detta hjälper dig att få ut det mesta spegelblank yta möjlig efter installation av buff. Färg slipning kräver också en hink med vatten och en slipkloss. Gå över pälsen tills den är så slät som möjligt. Efter ett tag, du sluta använda blocket, så att du kan få de rundade områden så starkt som möjligt med bara sandpapper.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128310.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.