Vad är skillnaden mellan en Wet Bilbatteri & ett Gel batteri?

Både våt cell och batterier gel är blybatterier och baseras på samma kemiska principer som har använts i över ett sekel. De består av bly och blyplattorna oxid nedsänkta i en elektrolyt som använder en kemisk reaktion för att producera en elektrisk ström. Reaktionen är reversibel, och när elektrisk ström används, är batteriet laddas. De huvudsakliga skillnaderna mellan våtcells och batterier gel finns i elektrolyten, räntan, växthusgaser, orientering flexibilitet och underhåll. Electrolyte

Elektrolyten i en fuktig cell batteri är en flytande lösning av 65 procent vatten och 35 procent svavelsyra. Gelén Batterielektrolyten byts till en gel genom tillsats av pyrogen kiseldioxid eller andra förtjockningsmedel. Närvaron av en kaustik vätska i den våta cellen batteri är en källa till uppenbara säkerhetsaspekter och sedan vattenförlust under normal drift kräver periodisk tillsats av vatten, kan cellerna inte tätas.
Rate of Charge

Gelbatterier kan ge en högre avgift än våtcellsbatterier. Medan våtcellsbatterier behöver en bank-size-till-fylla kvoten av 4-till-1, gel batterier behöver bara en 3-till-1-förhållande. Gelen Batteriet är också mer känslig för räntan än våta celler under laddning. Ladda batteriet vid alltför hög eller alltför låg kostnad priser kan snabbt förstöra batteriet.
Deponigaskontroll

Gel batterier är rekombinant. Det vill säga, väte och syre avges som gaser i en våt cell batteri rekombinerar i en gel batteri för att bilda vatten. Denna rekombinanta kemisk process gör att batterierna ska tätas så det finns ingen flykt av gaser från batterierna. Våtcellsbatterier brandfarliga väte och kan explodera under vissa villkor.
Orientering

eftersom de är fyllda med en flytande elektrolyt, våtcellsbatterier måste vara orienterad med fylla. Gel batterier kan användas i vilken orientering, även om det kan finnas en viss förlust av makten i nonvertical orienteringar. Dessutom, även om huset är sprucken, kommer en gel batteri läcker inte.
Underhåll
Gel batterier kräver ingen tillsats av vatten.

Gelbatterier kallas ibland underhållsfri eftersom du aldrig behöver tillsätta vatten. Detta är sant eftersom väte och syre kontinuerligt rekombineras för att bilda vatten. Våtcellsbatterier kräver tillsats av vatten för att ersätta den förlorade genom normal drift och kontroll av den specifika vikten för att säkerställa rätt mängd syra kan också vara nödvändigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126434.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.