Hur att rengöra en marin Värmeväxlare

En marina värmeväxlare, även känd som en "köl svalare," tjänar samma syfte som kylaren på en bil. Den största skillnaden är, medan en bils kylare avleder värmen från bilens motor i luften, försvinner kölen kallare s fartyget motorn i vattnet. Båda innehåller en form av frostskyddsmedel giftiga för djur och farliga för människor, vilket innebär att rensning och rengöring båtens värmeväxlare är potentiellt skadliga för husdjur och miljön. Med lite omsorg, men kan du undvika kostnader för att hyra denna syssla ut. Saker du behöver
nedbrytbar marin avkalkning förening (flytande) katalog Membranpump
Två slangar, 5 meter i längd Review, en stor (5 gallon eller större) plasthink (upptagningsområde skopa) katalog Avfallshantering trummor lämpliga för glykol-baserade kylmedel (kan erhållas från en marin slutförvar) katalog Färskvatten slang
Skiftnyckel
Blocknyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Purge värmeväxlaren av glykol-baserade kylvätska med färskvatten. Släng kylmediet i trummorna du förvärvat från marina slutförvaret.
2

Rengör utsidan av värmeväxlaren först. Spraya utsidan av värmeväxlaren med outspädd vätska avkalkning förening och låt den stå i 10 minuter. Skölj med färskvatten och upprepa denna process fyra gånger. Använd den slutliga sötvatten skölja att ta bort lös skräp eller avfall.
3

Rengör insidan av värmeväxlaren nästa. Fäst slangarna till membranpumpen och blanda färskt vatten och flytande avkalkning förening i en 50/50 blandning. Fäst en slang till sugsidan hos membranpumpen, och sätta denna slangen i upptagningsområdet hinken. Fäst den andra slangen till utloppssidan av pumpen och till den varma motorn jacka vatteninlopp.
4

Fyll upptagningsområdet hink med 50/50 blandning av avkalkning förening och vatten. Slå på pumpen och låt avkalkningslösningen att cirkulera genom värmeväxlaren för 2 till 4 timmar, sedan stänga av pumpen. Kassera avkalkningslösning.
5

Fyll upptagningsområdet hink med sötvatten, och slå på pumpen igen för att spola systemet i 15 minuter med färskvatten. Släng vattnet i avrinningsområdet hinken ordentligt och fyll upptagningsområdet hink med färskvatten. Upprepa spolproceduren i 15 minuter, därefter kan kasta vattnet i avrinningsområdet hinken. Sätt tillbaka värmeväxlaren på båten och ladda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124564.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.