Så ändrar bromsbeläggen på min BMW 330Ci

BMW 330i är en snabb, rolig sedan (eller coupe) som förkroppsligar de kvaliteter som att köpa allmänheten har kommit att förvänta sig av denna bayerska biltillverkaren. En del av 330: s rutinunderhåll ersätter bromsklossarna när de har nått slutet av sin livslängd. Installera nya bromsbelägg kan utföras av en professionell BMW tekniker eller kan göras av ägaren med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Ordet jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
platt skruvmejsel
Brake Cleaner Review Shop trasor
Nya bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park BMW på en plan, jämn yta. Lossa muttrarna som håller hjulen på med en klack skiftnyckel. Hissa upp bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Slutför bort muttrarna, ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Koppla bromsen sensordynan slitage placerad på passagerarsidan. Spraya broms renare på bromsoket, bromsskivan och närliggande delar. Torka dem med en ren torr trasa.
3

Avlägsna plastskydden på bromsok styrbultar och sedan lossa bultarna med en socket. Bultarna är placerade på toppen och botten av oket på den sida som vetter mot hjulhuset. När skruvarna är lösa, driva dem ut ur bromsok med en skruvmejsel.
4

Bänd slammerförhindrande klippa bort av bromsok med en skruvmejsel. Detta är den större klämman som är fäst vertikalt till bromsoket. Skjut tjocklek av av rotorn. Du kan behöva använda en skruvmejsel för att utnyttja tjocklek av av rotorn. Knyt bromsok med en bit ståltråd till en närliggande suspension bit så att det inte hänger på den mjuka bromsledningen.
5

Ta bort det inre bromsbelägget från bromsok kolv och den yttre bromsbelägg från bromsok fästet. Koppla bort kabeln slitagesensor från den inre bromsklossen. Komprimera bromsok kolv med en C-klämma så att de nya, tjockare bromsbelägg kan glida över rotorn. Placera en kudde av C-klämman över kolven och den andra över utsidan av tjocklek och dra åt klämman tills kolven är indragen i bromsoket.
6

Rengör alla bromsdelarna med broms renare och en ren trasa. Montera det inre bromsbelägget genom att trycka på klippet på bromsbelägget i bromsoket kolven. Installera den yttre dynan in i slitsen i bromsbelägget bäraren i samma orientering som den gamla dynan avlägsnades.
7

Skjut bromsok över rotorn. Rengör bromsok fästbultarna. Montera fästbultarna och dra åt dem med en socket. Sätt tillbaka slammerförhindrande klipp med en tång nål näsa. Sätt tillbaka skydden för bromsok bultar. Återanslut bromsbeläggens slitage kabel.
8

Upprepa steg 2 till 7 för de övriga tre hörnen av fordonet.
9

Byt hjulen. Sänk BMW till marken och installera och dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126269.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.