Hur vet man Glödstift på en diesel Bad

bensinmotorer behöver en gnista för att antända bränslet att orsaka förbränning vilket flyttar kolvarna och få motorn igång . Dieselmotorer , dock förlita sig på kompression för att starta motorn , så istället för tändstift , kräver dieselmotorn glödstift . Glödstiften börja bränna bränslet innan kompressionscykeln börjar , och hjälpa bilen startar på en låg temperatur . Då och då ett glödstift blir defekt från användning . I detta fall är lampan har typiskt utbränd. Om du misstänker att dina glödstift är defekt , kan en testmetod användas för att kontrollera om de glöd mopsar på en diesel har skadats . Saker du behöver
Voltmeter med clip -on strömtång
Visa fler instruktioner
1

Placera voltmeter clip -on strömtång på glödstiftet matningskabel . Detta är en klockformad tråd på toppen av en enda glödstift . Placeringen av glödstift i en dieselmotor kommer att variera från bil till bil , rådfråga din bruksanvisning om du har svårt att hitta dem .
2

Vrid nyckeln och fäll tändningslåset till den varma -up läge . Detta kommer statsminister eller tända glödstiften .
3

Titta på avläsningen på voltmetern . En defekt glödstift läser mindre än 15 ampere . En väl fungerande glödstift kommer att läsa 15 till 20 ampere .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126432.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.