Information om en Auto batteri Med en dålig cell

En bil batteri är en av de äldsta typerna av laddningsbara batterier . Batterier slits ut efter tid , men också kan utveckla andra fel , såsom döda celler , då enskilda celler i batteriet misslyckas . Operation

Ett blybatteri bilbatteri producerar el genom en kemisk reaktion . Den genomsnittliga bilbatteri producerar cirka 12 volt från 6 battericeller . Om en cell är ur funktion , kan batteriet inte producera tillräckligt med spänning .
Identifiering

Ett batteri med en död cell kan visas fulladdat , men det kommer inte att generera 12 volt av el . Det mest tillförlitliga sättet att testa ett batteri för döda celler är att kontrollera specifika vikten hos elektrolyten i varje cell .
Orsaker

Batterier utsatts för extrema vibrationer utvecklar ofta defekta celler . Sulfat uppbyggnad på enskilda batteriplattor kan också leda till döda celler och nya batterier kan ha döda celler på grund av brister i tillverkning .
Effekter

Ett batteri med en döda celler kan starta en bil direkt efter att bilen har körts ( och laddar batteriet ) eller kanske inte starta en bil alls , men det kommer aldrig att nå en fullständig 12,6 volt laddning .
< br >
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127411.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.