Mercedes Car Care Tips

Mercedes-Benz bilar har länge haft ett rykte om livslängd, säkerhet, expert teknik och kvalitet hantverk. Men Mercedes bilar kräver vård och underhåll. Kostnader för reparationer och reservdelar är höga, och utbildade mekaniker har långa väntelistor, så även om dessa fordon är robusta och high-tech, det finns många saker som en ägare kan göra för att hjälpa till att hålla bilen ut ur butiken, spara pengar på bränsle, och säkerställa tillförlitlighet och prestanda i många år framöver. Olja och filter

Oljebyten är kanske den enskilt viktigaste - och kostnadseffektivt - underhåll förfarande för att säkerställa motorns livslängd. Motorolja förlorar sin förmåga att smörja motordelar över tiden, och samlar smuts och metall partiklar som orsakar motordelar att arbeta hårdare och slitage snabbare. Syntetiska oljor kostar mer än vanliga oljor, men håller längre och presterar bättre. Många ägare byter till syntet, om det inte redan installerats i fordonet, från den första dagen av äganderätten. Följ reguljära oljebyten, ungefär var 7500 miles eller sex månader. Om du väljer att hålla fast vid traditionell olja, bör det bytas minst var 5000 miles.Don 'glömmer att byta oljefilter med varje oljebyte t. Bränsle och luft filter är också viktiga underhåll poster, eftersom de håller bränsle, injektorer och delar förbränning ren. Addera däckvård

Däck inte bara ge åkkomfort och säkerhet, De spelar också en stor roll i bränsleekonomi och prestanda. Däcktrycket ska kontrolleras varje vecka, justera trycket enligt inflationen diagrammet, oftast placerad på förardörrens tröskel. Fylla däck med kväve, snarare än luft, är den nya trenden för bilar. Kväve har använts för att fylla däck på racerbilar, flygplan och rymdfärjans år. Till skillnad från luft, inte expandera kväve inte eller krympa när temperaturen förändras, och inte behålla fukt. Stabil däcktryck betyder längre livslängd däck och förbättrad bränsleekonomi. Däck ska vridas och balanserade varje halvår, och inspekteras för skador och slitage regelbundet.
Luftkonditionering

A /C kompressorer är mycket kostsamt, men deras livslängd kan förlängas genom att följa en mycket enkel procedur. A /C-system verkar på köldmedium, som också smörjer systemkomponenterna. När A /C i inte används, slangar torkar ut och krymper, vilket orsakar förlust av köldmedium och komponentfel. En enkel rutin för att driva A /C åtminstone varje vecka under 10 minuter - även i vintermånaderna - kommer att hålla saker i ordning. Att hålla systemet köldmedium förebygger framtida skador, och det bör kontrolleras och fyllas på varje år.
Tune-Ups

Tune-ups på senaste modellen Mercedes motorer är näst intill omöjligt för den genomsnittlige ägaren. De utbytbara delar och komponenter motor är begravda under lock, slangar, ledningar och utsläpp prylar kontroll. Men tune-ups är en viktig del av bilens underhållsplan. Konsultera instruktionsboken för rekommenderade fabriken tune-ups, och hålla fast vid det. Lite kontanta utlägg är nu mycket bättre än en stor kreditkort räkningen senare.
Remmar, slangar, Sensorer

Bälten och slangar köra hela motorsystemet. En enda serpentin rem driver bilens servostyrning, vattenpump, generator, och kompressorn till luftkonditioneringen. Om det misslyckas, dessa system gör också. Kuggremmar måste bytas var 50.000 miles eller så, beroende på motorn. Dammsugare och kylvätska slangar, syre och temperatur sensorer ska kontrolleras regelbundet och bytas ut med jämna mellanrum rekommenderas i instruktionsboken. Regelbundet tvättning och vaxning din
biltvätt

Mercedes kommer att bidra till att förhindra smuts och kemikalier väg från oxiderande och skadar lacken. Detailing och invändig rengöring förlänger mattan och stoppning liv, och periodisk tillämpning av plast och gummi skyddsmedel ska skydda mot sprickbildning och torkning av instrumentpanelen, dörrpaneler och weatherstripping. En ren motorrummet gör att du kan bättre plats läckor, och får du för vana att inspektera remmar och slangar.
Fluid Kontrollerar

Kontrollera olja, kylarvätska och bricka vätskenivåer vecka, servostyrning, broms-och transmissionsolja månad. Det är väldigt viktigt att använda de vätskor som rekommenderas i Mercedes bruksanvisning, särskilt för bromsar, transmission och styrning. Användning av andra vätskor kan skada viktiga komponenter, och skapar farliga körförhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124902.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.