Hur man installerar en Chrysler Serpentine Belt

De äldre modell Chrysler fordon åberopa en V-rem-system som liknar slingrande bälten, men de nyare modellerna av Chrysler har mer tillgänglig Serpentine belt system för att köra sina fordon. Den Serpentine belt gör sin väg genom de olika komponenterna i motorn tillsammans med vevaxeln själv, såsom luftkonditioneringsapparater pump, generatorn och servopumpen, beroende på vilken modell av Chrysler du kör. När bandet börjar striden, spricka eller gå sönder med tiden, behöver en ersättare remmen installeras för att hålla fordonet på vägen där du behöver det. Saker du behöver
Breaker bar Socket spärrfunktion
ställa
Skiftnyckel
platt skruvmejsel
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna huven på din Chrysler fordon och koppla bort batterikablarna från batteriet med skiftnyckeln. Leta reda på Serpentine belt routing diagram och hänvisa till detta för den exakta konfigurationen av remskivor som din typ av Chrysler har serpentin bälte som löper genom. Se diagrammet för att lokalisera den automatiska remspännaren, som måste lossas för att installera en ny rem.
2

Dra den nya remmen genom remskivorna inom motorn i din Chrysler fordon. Se konfigurationsdiagram för korrekt dirigering metod, och börja med vevaxeln remskiva vid basen av motorn. Arbeta dig från botten upp. Applicera en liten bit maskeringstejp på varje rem och remskiva när du har dirigeras det genom en särskild del för att hålla bältet på plats medan du arbetar dig igenom mot den automatiska remspännaren remskiva. Spara spännaren till sist, eftersom du kommer att behöva lite slack i bältet tills du når den punkt i processen. Addera 3

Hitta den automatiska remspännaren i motorn och kontrollera storleken på mutter som sticker ut från sidan av spännaren genom stickning en hylsa över i slutet av det. Förstå att medan de flesta Chrysler-modeller använder en 3/8 tums hylsa, kan vissa modeller har en annan storlek mutter på remskivan. Fäst uttaget till slutet av breaker bar spärrhake och slitsen spärranordningen och uttag över änden av remskivan muttern. Applicera tryck i den riktning som anges i diagrammet diagrammet i flera sekunder tills spännaren har en chans att släppa alla spänningar, och skjut remmen på plats över trissan med platt skruvmejsel. Släpp hävstång trycket långsamt tills remspännaren är i sin ursprungliga, automatläge.
4

Ta bort maskeringstejpen från remskivorna och remmen när spännaren har satts tillbaka på plats och rem . Byt ut batteriet leder med skiftnyckel, stäng huven och starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127806.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.