Vad gör en motor Run Lean?

Moderna förbränningsmotorer har många olika typer av sensorer, slangar och kontroller för att övervaka och hantera motorn under normal drift. En motor som kör magert - eller som har för mycket luft i luft-bränsleblandning som driver motorn - kan ha valfritt antal problem som orsakar detta tillstånd. Lokalisera orsaken eller orsakerna till problemet kan vara en utmanande uppgift som kan kräva speciell utrustning. Bränslesystem

En dåligt fungerande bränslesystemet kan minska mängden bränsle som kommer in i motorn, vilket leder en körning mager blandning. Ett igensatt bränslefilter kan minska både bränsletillförsel och bränsletryck. Lågt bränsletryck kommer reducera bränsleflödet på spridarna och minska mängden bränsle som finns tillgängligt i float skål i en förgasare. Båda scenarierna ger mager bränsle blandningar.
Syresensor

Syresensorer används för att övervaka mängden syre i motorns avgaser. Målet är att minska utsläppen av kolmonoxid. Den färddator använder informationen från syresensorn för att göra luften bränsleblandningen fetare eller magrare. Om syresensorn fel, kan den skicka datorn felaktig information om det aktuella läget i avgaserna.
Luftmassflödet Sensor

Flödet luftmassa sensor övervakar och berättar färddatorn hur mycket luft som kommer in i motorn. Eftersom luftflödet in i motorns ökar, skickar sensorn en signal till den inbyggda datorn för att öka mängden av bränsle som levereras till motorn. Om sensorn inte skicka en korrekt signal, kan luftflödet öka utan en motsvarande ökning av bränsle. Addera datorfel

On-board datorer har blivit standard i bilar . De övervakar varje aspekt av motorns funktion - men det betyder inte att datorn inte kan utveckla problem. Alla elektroniska enheter kan fel. Datorn kan inte skicka rätt signaler bränsletillförsel till bränsleinsprutarna, vilket skulle orsaka att motorn går magert.
Luftläckage

bilmotorer har ett hav av slangar av olika storlekar och former. Dessa slangar inte varar inte för evigt. Konstant exponering för hög värme så småningom kommer att leda till en slang att försämras. Om slangen inte ersätts, kommer det att orsaka ett läckage. När ett läckage inträffar, finner luftöverskott sin väg in i motorn.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126429.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.