Hur fungerar en dubbel Wishbone Suspension Arbete?

Dubbla triangellänkar suspension har funnits ett tag, men de senare versionerna har sett de flesta förbättringarna. Dubbel tvärlänk inkorporerar två triangellänkar-formade armar, även kallad a-armar, parallellt placerade på varje sida av axeln för varje hjul. En ände av nyckelben armen förbinder två leder till chassit, medan den andra enda gemensamt ansluter i styrspindeln, eller hjul vridpunkt. En spiralfjäder och fästen chock för triangellänkar armarna, för att kontrollera vertikal rörelse. Dubbla triangellänkar suspension möjliggör oberoende fjädringsväg i flera mindre axel, och beroende på utformning, kan en fordonsägare upptäcka hur denna unika fjädring fungerar och hur den tillämpas på moderna fordon. Spiralfjäder Type 1 Wishbone

Spiralfjäder typ en tvärlänk använder två A-armar staplade över varandra. Armarna är ibland betecknas som övre och undre länkarmar. Basen av A-armarna har två anslutningar leder vardera, vilka monterar till fordonets chassi. Enskilda ände lederna i A-armarna ansluter till toppen och botten av hjulaxeln, vilket en vertikal hinging rörelse. Den nedre A-arm fungerar som den huvudsakliga lastbärare. En spole-over våren förbinder nedre A-arm till toppen shock tower. När A-armarna båge genom sin vertikala rörelse, gör det en liten sida-till-sida rörelse, känd som "scrub". Under normal A-arm resa i förhållande till chassit positionen, en tå eller styrvinkel och kambervinkeln rörelse är tillåten.
Spiralfjäder Typ 2 Wishbone

Spiralfjädern typ 2 tvärlänk har en dubbel A-arm konfiguration liknande den typ 1, även om botten styrarm kan ha en enda stödstång (arm) som ansluter till chassit i ena änden och spindeln vid den andra, som tar bort den "A"-designen. Typ 2 tvärlänk är inte så populärt används som typ 1, eftersom det kräver mer vertikalt utrymme för att rymma den toppmonterade chock och våren.
Multi-Link Wishbone Suspension

Multi-link fjädring representerar den senaste innovationen i dubbla triangellänkar suspension utformning och drift, som vanligen används i Audi A4 och A8 bilar. Den dubbla A-arm design funktion bibehålls, men varje arm av de övre och undre triangellänkar är separata konstruktioner i stället för ett stycke, fasta enheter. De förenar i toppen och botten av spindeln, liknar typ 1 och 2, men har extra vridlager i sin längd, vilken innefattar fyra upphängningsarmar. De extra vridlederna tillåter fjädringsgeometri att ändras när ratten vrids, applicera vridmoment på alla fyra upphängningsarmar. Denna unika design ger förbättrad väghållning egenskaper och möjliggör flera upphängning ersättning och justeringar. I vissa konstruktioner, stötar montera oberoende av spiralfjädern.
Dubbel tvärlänk Fördelar

dubbla triangellänkar suspension lämpar sig väl för kalibrering av varje rörelse leden i systemet, eftersom belastningen är jämnare fördelad mellan delarna. Med variationer av dubbla triangellänkar system, konstruktion laster mer förenklad och kan ställas in för olika belastning, hastighet och kurvtagning applikationer. Deldesign vikter kan minskas och anpassas sedan belastningstal för varje del är lättare kända. Dubbla triangellänkar suspension möjliggör en mer komplett negativ camber vinst genom maximal "skakning" - gunga eller studsa - resa, till skillnad från McPherson designen, som bara tillåter negativ camber vinst i början av skakning resor |
dubbla triangellänkar suspension Nackdelar

dubbla triangellänkar suspension innehåller fler rörliga delar än den förenklade McPherson fjäderben design. Ersättning och service kostnaderna är högre för de tillsatta dubbla triangellänkar delarna, och de ofta kräver flera justeringar, vilket bidrar till arbetstid. På grund av komplexiteten och lagt delar, tillägger den dubbla triangellänkar designen extra vikt till fordonets chassi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/132085.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.