Så ändrar bromsbeläggen på en 2002 Honda Accord

Om bromsarna på din 2002 Honda Accord börjar gnissla och skrika, är chansen att bromsbeläggen antingen behöver lite smörjmedel eller att de behöver bytas. Normalt kan bromsbelägg vara allt från 15.000 till 100.000 miles, beroende på din körstil och körförhållanden. Ta bort de främre däck och titta på dynorna kommer att vara det enda sättet att avgöra om eller inte elektroderna behöver bytas. Men om du redan hört metall slipning på metall, då du kommer att behöva byta ut dem så fort som möjligt. Saker du behöver
hylsnyckel med adaptrar
4x4 träklossar
Momentnyckel
Ordet jack
Jack står
pads Ersättningsbromsbelägg
Silikonfett renare
Lug nut skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park 2002 Honda Accord på en plan yta. Placera 4x4 träblock bakom bakdäcken för att se till att bilen inte oavsiktligt rulla bakåt medan den hålls av domkraften. Om du har kört din Accord nyligen, vänta bromsarna svalna eftersom de kan vara mycket varm vid beröring.
2

Lyft den främre förarsidan av bilen genom att placera en domkraft under ram, nära dörren. Pumpa domkraften tills däcket är minst fyra inches från marken. Sätt en pallbock under Accord: s ram, framför ordet jack. Dubbelkolla att se till att armen av stödbenet är centrerat under ramen och att alla fyra ben vilar på marken. Sakta sänka domkraft och upprepa samma process på passagerarsidan av Accord. Dubbelkolla att se till att båda däcken höjs och är från marken samtidigt som stöds av domkraften.
3

Ta av framdäcken med tappmuttem skiftnyckel för att skruva muttrarna. Sätt däcken på en plats där de kommer att vara ur vägen. Förvara muttrarna på toppen av däck, så att de inte går förlorade eller dirtied.
4

Använd en hylsnyckel loss de två skruvarna som håller bromsoken till rotorerna. De bromsok måste tas bort för att komma till bromsbelägg. Använd en momentnyckel om bultarna är för hårt att ångras med en vanlig hylsnyckel.
5

Ta bromsoket med båda händerna och skjut den av rotorn. Var försiktig när du skjuter bort det, eftersom broms-vätska line kommer att bifogas bromsoket. Använd en hylsnyckel skruva stiften bromsbelägg från bromsok, som håller dynorna och shims på plats. Skjut bromsbelägg och shims ut från Accord s caliperhuset. Rengör ytan på bromsning område med ett silikonbaserat fett.
6

Inspektera rotorer din 2002 Accord. Om rotorerna är spruckna eller skadade, måste du dyka upp igen dem genom att ta dem till en auto-delar butik. Om du har hört metall mot metall slipning av slitna bromsbelägg kontakt rotorerna ska rotorerna definitivt återuppstått. Resurfacing eller byta rotorerna kan vara dyrt, men det är mycket dyrare, liksom farligt att fortsätta köra din bil med dåliga rotorer
7

Använd en C-klämma för att skjuta bromsok. kolv, som visas som en ihålig cylindrisk del på bromsoket, tillbaka in i caliperhuset. Försök att skjuta de nya bromsbelägg och shims på plats, så att du har tillräckligt med utrymme mellan kolven och bromsklossen fästet. Pushing tillbaka kolven i bromsoket kropp kommer att orsaka vätska och luft för att backa upp i Bromsvätskebehållaren. Senare kommer du att behöva rätta till detta innan du kör genom att blöda bromsarna, vilket åstadkommes genom att pumpa bromspedalen flera gånger efter hela jobbet är klart.
8

Skjut nya bromsbelägg och shims för 2002 Accord på bromsok och dra åt Bromsbeläggsmaterial stift med en hylsnyckel. Bolt bromsok tillbaka till bromsok fästet, och se till att bromsok linje med de skruvhål exakt. Installera däcken tillbaka och dra åt muttrarna. Dubbelkolla att varje klack dras åt. Långsamt sänka Accord från domkraften genom att använda baksidan av samma process som du använde för att höja bilen. Kom ihåg att pumpa dina bromsar ett par gånger för att få bromsvätskan cirkulerar igen genom bromssystemet, vilket framgår av ökat motstånd på bromspedalen, när de deltar Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126430.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.