Hur att dyka upp igen broms rotorer

De broms rotorer på en bil är en mycket viktig del av dess säkerhet och prestanda. Rotorn (eller bromsskiva) är skivformad komponent som bromsbelägg och bromsok klämma över när man bromsar, vilket i sin tur bromsar fordonet. Så småningom, rotorer börja bära ner och kan bli poängsätts av bromsbelägg. Vid denna punkt rotorerna måste bytas ut eller vridas genom en mekanisk verkstad, som är processen för bearbetning materialet från rotorn så att den är plan och jämn igen. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Skruvmejslar
Brake cleaner
Visa fler instruktioner
1

Använd en rörtång för att lossa hjulbultarna som håller hjulen på fordonet. Lyft bilen med en domkraft och sänk ner den på en pallbock eller pallbockar i hörnet där du kommer att ta bort rotorn eller rotorerna. Ta bort hjulen och ställa dem ur vägen.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsdelarna (rotor, bromsok och närliggande delar) och torka av allt med en ren trasa. Lokalisera de två stora bromsok bultar som håller oket till avstängning eller till bromsok fästet. Dessa bultar kommer att möta hjulhuset och kommer att vara placerad på toppen och botten av bromsok. Ta bort skruvarna med rätt storlek hylsa och spärrskaft.
3

Skjut bromsok från rotorn. Du kan behöva tillämpa ett visst inflytande på bromsoket genom att gunga i sidled för att trycka på bromsok kolv i tillräckligt för att kunna glida bromsok över rotorn. Knyt bromsok till en närliggande upphängningskomponent med en bit ståltråd eller stödja den på något sätt så att det inte släpar på den mjuka bromsledningen och skada det.
4

bort bromsok fästet om din bilen använder ett. Inte alla fordon använder en Bromsokshållare att stödja bromsok. Om det finns en Bromsokshållare dras bultarna sitter på ovansidan och undersidan av fästet. Ställ åt bultarna och undan hållaren.
5

bort ställskruven som håller bromsskivan på plats om din bil använder en, även om inte alla fordon använder en ställskruv för rotorn. Ställskruven kommer att tas bort med en Phillips, platt-head eller Allen bit. Dra av rotorn rakt ut av navet. Du kan behöva trycka rotorn bakifrån med en gummiklubba för att befria den från navet.
6

Ta bromsrotorn till en lokal verkstad för att få det vände. Rotorer kan inte slås av en amatör, eftersom processen kräver speciell utrustning och speciella färdigheter för att göras på rätt sätt. Verkstaden kommer att kunna slå upp den minsta tjockleken på din bromsrotor att avgöra om det fortfarande är användbart. Som av 2010, var kostnaden för att vrida en rotor allt från $ 10 till $ 30.
7

tillbaka rotorn i omvänd för avlägsnande när det har vänt i verkstaden. Sätt tillbaka ställskruven och bromsok fästet om tillämpligt. Skjut bromsok över rotorn och dra åt skruvarna. Byt hjulen och sänk bilen bort av domkraften på marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126306.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.