Saker som kan döda din Transmission

Transmissionen är en viktig del av ditt fordon som arbetar hand i hand med motorn att utmärka din bil. Komponenten finns i manuella och automatiska modeller, och innehåller vätska som håller sina inre delar arbetar. Liksom andra komponenter i bilen, kräver överföring underhåll och vätska förändras med jämna mellanrum för att hålla den fungerar. Underlåtenhet att bibehålla överföring kan leda till dess förtida död. Fel vätskenivåer

Ett sätt att döda din bil transmission är att låta det rinna ut vätska eller driva den med en låg vätskenivå. Vätskan håller växellådans inre komponenter sval och smörjas. När vätskenivån blir låg eller blir helt, de inre delarna börjar slipa och överhettas vilket leder till misslyckande.
Felaktig Vätsketyp

Lägga fel typ av transmissionsolja kan döda den. Manuella och automatiska växellådor använder olika vätskor - växellådsolja för manuella växellådor och Dexron-III/Mercon eller liknande ATF vätska för automatiska växellådor. Dessa vätskor kan inte blandas med andra vätskor eller läggas på en tillfällig basis till "bara komma med."
Inte Byta Fluid

Ett annat sätt att döda din överföring misslyckas med att förändra den vätska enligt schemat i bilens instruktionsbok. Liksom oljan i din bil motor, blir transmissionsolja smutsigt och så småningom behöver bytas. Underlåtenhet att byta vätskan kan leda till att tätningar och packningar, samt interna transmissionsdelar, börjar överhettas och bryta ner.
Transmission Cooler slangläckage

annan sätt att döda din överföring misslyckas med att kontrollera och reparera överföring svalare linjen läckor. Kylaren linjer transport varm transmissionsolja till bilens kylare för kylning. Om en eller flera linjer läcker, når vätskan inte kylaren och istället lämnar överföring och leder till att komponenten slut på vätska och misslyckas. Addera Dra och bogsering

annat sätt att döda din bil transmission är genom att dra /körning med släpvagn, båt eller annat fordon med din bil under en längre tid. Denna extra fordon eller komponent innebär en påfrestning inte bara om överföring, men också motorn.
Drivlina Missbruk

missbrukar drivlinan genom att vara fast i snö, lera eller annat ämne, körning i stop-and-go-trafik under en längre tidsperiod, tomgång bilen för länge, terrängkörning, eller använda din bil som en snöplog kommer också döda din sändning. Motorn och växellåda fungerar, men ingenting händer eftersom hjulen inte kan röra sig. Detta leder till att vätskenivån i överföringen överhettning och komponenten misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129749.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.