Så ändrar bromsbeläggen på en BMW 328

De bromsbelägg på en BMW 328 måste inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Om dina bromsarna gnisslar, kännas mjuk eller har andra frågor, kan bromsbeläggen behöver bytas. Detta är ett arbete som kan göras av en professionell mekaniker på bekostnad av flera hundra dollar eller genom en någorlunda erfaren hem mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Bromsrengöringsmedel Rags
C-klämma eller trähandtag
Nya bromsbelägg

Visa mer instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller BMW hjul på med en rörtång. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar i alla fyra hörnen. Avsluta ta bort muttrarna och hjulen och ställa dem ur vägen.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsarna på alla fyra hörnen av fordonet och torka ned allt med en ren, torr trasa. Addera 3

På framsidan förarsidan, ta av plattan-wear-kabeln från fästklammern. Avlägsna plastskydden på bromsok styrbultar, som ligger på den sida som vetter mot hjulhuset på toppen och botten av bromsok.
4

Lossa de övre och undre styrbultar med en 7 mm insexnyckel . Skjut bultarna ut med en tunn skruvmejsel och ställ dem åt sidan. Bänd ut slammerförhindrande klipp på bromsoket med en skruvmejsel.
5

Skjut bromskaliperenheten utanför rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd bunden till fjädring eller med en plattform så det finns ingen vikt på bromsledningen. Koppla bort slitagesensor från den inre bromsklossen. Ta bort bromsbeläggen.
6

Komprimera bromsok kolv att göra plats för de nya, tjockare bromsbelägg. Ta av locket på bromsvätskebehållaren. Ta del av bromsvätskan med en spruta så att vätskan inte spills ut ur behållaren. Använd ett trähandtag belånade mot kolven för att trycka in den i bromsoket. Du kan också använda en skiftnyckel eller en C-klämma för att trycka kolven i.
7

Montera de nya bromsbeläggen i samma riktning som de gamla kuddar togs bort. Den inre pad installeras genom att trycka på metallklämma i bromsoket kolven. Den yttre dynan glider in i spåret i oket bäraren. Återanslut sensordynan slitage.
8

Skjut bromsok över rotorn och montera bromsok fästbultarna och dra åt dem ordentligt. Installera anti-skallra klipp och locken som går på bromsok bultar. Sätt tillbaka kabeln pad sensorn till klippet. Flytta till den bakre.
9

Lossa parkeringsbromsen. På passagerarsidan bort bromsbeläggens slitage sensorns kabel från fästklammern. Avlägsna plastskydden på bromsok styrbultar, som ligger på den sida som vetter mot hjulhuset, på toppen och botten av bromsok.
10

Lossa de övre och undre styrbultar med en 7 mm Allen skiftnyckel. Skjut bultarna ut med en tunn skruvmejsel och ställ dem åt sidan. Bänd ut slammerförhindrande klipp på bromsoket med en skruvmejsel.
11

Skjut bromskaliperenheten utanför rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd bunden till fjädring eller med en plattform så det finns ingen vikt på bromsledningen. Koppla bort slitagesensor från den inre bromsklossen. Ta bort bromsbeläggen. Komprimera bromsok kolv med samma metod som du gjorde på framsidan.
12

Montera de nya bromsbeläggen i samma riktning som de gamla kuddar togs bort. Den inre pad installeras genom att trycka på metallklämma i bromsoket kolven. Den yttre dynan glider in i spåret i oket bäraren. Återanslut sensordynan slitage.
13

Skjut bromsok över rotorn och montera bromsok fästbultarna och dra åt dem ordentligt. Installera anti-skallra klipp och locken som går på bromsok bultar. Sätt tillbaka kabeln pad sensorn till klippet. Byt hjulen och sänk bilen till marken. Kontrollera bromsvätskenivån. Toppa vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126143.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.