Hur fungerar en Automotive Generator Arbete?

Din bilens generator levererar el som håller batteriet laddat och ser till att tändsystemet har tillräckligt med juice för att upprepade gånger ge spänningar i tusental. En fordonsgenerator fungerar genom den grundläggande principen att ett magnetfält spinning inuti en spole kommer att producera en växelström i spolen. Men en bilens generator använder sig av många delar att utföra sin funktion. Generator Rotor

Som antyds av dess namn, rotorn roterar, drivs av en rem kopplad till vevaxeln remskiva. Rotorn består av lindningar fältspolen till vilken ström matas via släpringar monterade på rotoraxeln (detta har effekten av att göra rotorn in en elektromagnet). För att producera omväxlande poler på rotorn, två klo-formade polkärnor omger lindningarna. Detta säkerställer att rotation av rotorn kommer att producera en växelström i lindningarna hos statorn.
Generator Stator

Statorn (tror stilla) har tre grupper av lindningar (spolar) lindad runt en mjuk, laminerad järnkärna. När rotorn snurrar inuti statorn, är en alternerande elektrisk ström induceras i lindningarna hos statorn, från vilken ström matas till batteriet efter att ha passerat genom en likriktare och en spänningsregulator. Det finns två typer av stator --- Y-typ och delta-typ. En Y-typ statorns trådändarna från lindningarna löper till en neutral anslutning, medan ett delta-typ s stator ledningarna är kopplade ände till ände. DELTA-typer används vanligtvis för hög-output generatorer.
Generator Borstar

Ridning på släpringar är generatorns borstar. Borstarna är de delar av generatorn som levererar ström från batteriet i rotorlindningama. Eftersom mängden ström som dras av lindningarna är liten, borstarna i en generator är mycket mindre än de borstar finns inuti jämförbar storlek elmotorer, som använder en parallell princip för sin verksamhet, nämligen att strömmen genom en spole kan orsaka magneter inuti spolen att snurra.
Generator Rectifier (laserdiod)

Likriktaren syfte är att omvandla växelström, som är utsignalen från generatorn, till likström , vilket är den typ av ström bilens elektriska system kräver att fungera. Ett vanligt arrangemang för en likriktare är att använda sex dioder (en diod är en elektrisk komponent som bara tillåter ström att flyta i en riktning) för att åstadkomma helvågslikriktning, vilket möjliggör likström som härrör från både positiva och negativa strömmar.

Voltage Regulator

Denna del kan vara placerad antingen i eller ut ur kroppen av generatorn. I huvudsak kan den styra mängden ström som går till rotorlindningama för att styra fältstyrkan som verkar på statorn. Genom att göra så kan spänningen laddar batteriet hållas på en förinställd nivå. Spänningsregulatorer kan vara elektroniska, eller de kan vara elektromekaniska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125938.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.