Hur att granska drivlina och CV stövlar på en Chrysler Town & Country

När det gäller att hålla din minibuss på väg, måste du se till att utföra de små underhållsåtgärder samt de stora. Detta innefattar att granska drivlinan och CV stövlar att se till att de inte är i behov av utbyte. Men om du fruktar en kostsam mekaniker resa, oroa dig inte. Du kan undersöka dem på bara några minuter. Här är hur. Saker du behöver
Chrysler Town & Country
Ficklampa
Rag
Visa fler instruktioner
1

Ligg på rygg och glider under minibuss nära en på hjulhusen. (En filt på marken kan göra detta mer bekvämt för dig.) Leta drivlinan och CV stövlar innanför varje hjul väl. Du letar efter en maskinvara som försvinner in i en gummistövel (det är ditt CV boot.) Inuti denna boot är CV-leden, vilket hjälper till att aktivera din Chrysler Town & Country vända när du kör.
2

Shine ficklampan på CV boot och avgöra om du ser någon torr-röta, sprickbildning, friktion eller skivning på stöveln. Om så är fallet, måste den bytas ut, eftersom du inte vill ha någon sand, silt eller smuts att korrodera drivknut.
3

Placera en ren del av ditt trasa mot CV starta. Om en ofantlig mängd smörjmedel lossnar på trasan, så har du en läcka och CV boot behöver bytas, för att undvika att samma korrosion från smuts och sot.
4

Kontrollera att drivlinan (vilket är det hårdvaran som går in i CV boot), är inte onormalt böjd. Detta är ganska ovanligt, om inte din Chrysler Town & Country har genom en olycka eller kört över besvärliga vägförhållanden, såsom en väg full av gropar.
5

Fortsätt att inspektera varje drivlina och CV boot nära andra hjulhusen för att slutföra uppgiften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124346.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.