Typer av pneumatiska cylindrar

Pneumatiska cylindrar är utbredd användning i industrin där snabb, kraftfull linjär påverkan av rörliga grindar, ventiler, spakar och pressar krävs. Pneumatiska cylindrar levereras med hål och slår i storlekar från bråkdelar av en tum ända upp till flera meter. De drivs med komprimerad luft vid tryck från några pounds till hundratals pounds per kvadrattum och kan ge tusentals pounds av skjutande eller dragande kraft. Pneumatisk cylinder Typer

Pneumatiska cylindrar finns i ett antal typer, inklusive enkelverkande, dubbelverkande, och dubbelverkande med kolvstång fästen på båda ändarna av cylindern.


enkelverkande cylindrar

Enkelverkande cylindrar tillämpas pneumatiska lufttryck till ena änden av kolven för att förlänga eller dra den. Därför utför de arbetar i endast en riktning av rörelse. För att återföra kolven till dess icke-trycksatt eller viloläge, kan enkelverkande cylindrar använda antingen motstående fjädrar eller motkraft eller belastning av själva ansökan. Exempelvis cylindrar som används i bil-uttagen använda vikten av den kapade att återföra fordonet cylindern till sitt viloläge. Cylindrar som används för att öppna ventilations spjäll kan ha en integrerad fjäder för att återföra cylindern, och spjället till sitt viloläge.
Dubbelverkande cylindrar
< p> Dubbelverkande cylindrar gäller pneumatiskt tryck på båda sidor av kolven växelvis back-och-tillbaka manövrering i sådana anordningar som kolvpumpar, tigersågar eller pressar eller del Infoga /Radera mekanismer. De utför arbete i båda riktningarna av rörelse. Dessa cylindrar kräver inte en returfjäder inte en specifik viloläge krävs när enheten inte är påslagen.
Construction

pneumatiska cylindrar anställa en slätborrat cylinder med en kolv fäst på en kolvstång, med flera tätningar mellan kolven och cylindern. De består oftast av metallkomponenter, även om många kompositer används för speciella tillämpningar. De finns med en mängd olika ändbeslag och pneumatiska rör och kopplingar slangar.
Appar

Tryckluftscylindrar används i ett antal bilar och bygga applikationer, inklusive domkrafter, dörrar, portar och lucka motorer. Överlägset, är den största användningen i den industriella sfären, där pneumatiska cylindrar används som ställdon för ventiler, grindar hiss, hissar och maskiner.
Passiva applikationer

Några pneumatikcylindern applikationer inte kräver extern ström. De fungerar helt enkelt som dynamiska dämpare eller stötdämpare. Det vanligaste exemplet är dörrstängartillverkaren cylinder på en storm dörr som håller dörren öppnas eller stängs alltför kraftigt, samtidigt som en fjäder som försiktigt stänger dörren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124873.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.