Hur du återaktiverar slitna Bilbatterier

Bilbatterier försvagas med tiden. I själva verket, enligt BatteryStuff.com, sålde endast 30% av batterierna idag senaste hela fyra år. Detta beror delvis på de många elektriska apparater i dagens bilar. Lyckligtvis fick 80% av svaga batterier på det sättet genom en reversibel process. Denna process, som kallas "sulfatering," är något du kan även vända på egen hand, till en bråkdel av kostnaden för att få ett nytt batteri. Saker du behöver
Handskar
Skyddsglasögon
gummisulor
Drill
Destillerat vatten
Microwave
EPSOMSALT
Funnel
Batteriladdare
Tre-stegs laddare
Hole caps
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon och handskar. Gnistor när batteriet terminal och klämma är stängda kan antända batteriet gas och blinda dig med explosionen. Sätt på gummisulor.
2

Ta ur tändningsnyckeln ur cylindern.
3

Ta loss batterikablarna från batteripolerna. Placera batteriet någonstans ventilerade.
4

Ta plast cellproppar av toppen om det är en "funktionsduglig" batteriet. Om inte, måste du borra hål i plasten - en per cell. Batteriet bör ha små märken ovanför varje cell för att berätta om att borra. Borra hålen tillräckligt bred för att glida i en tratt. (Efteråt kommer du fylla hålen med "hål caps." Plocka upp dem på en maskin eller automatisk leverans butik.)
5

Värm en liter (liter) i destillerat vatten i mikrovågsugn, någonstans mellan ljummet och kokning. Kranvatten fungerar inte här. Dess mineraler belägga metall batteriplattor.
6

Lös 10 matskedar av Epsom salter (magnesiumsulfat) i en liter destillerat vatten.
7

Häll saltlösning i de sex hålen med en tratt. Märken på batteriets sida ska berätta hur högt att fylla.
8

Använd ett "smart laddare" för att ladda batteriet över natten. Det kommer att variera laddningen i varierande takt för att maximera andelen elektrolyter som upp slutar laddade, utan överladdning, vilket leder till ytterligare sulfatering. Se till att laddaren är ett 3-stegs laddare så att du får en full laddning. Ladda batteriet enbart med hjälp av bilens generator kan lämna 10% av de oladdade elektrolyter, vilket leder till sulfatering. Du kan få en 3-stegs laddare på nätet för så lite som $ 40 (se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125838.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.