Hur kan vi minska oljeslammet

Olja slam är en av de mest kostsamma problemen bilägare idag. Mer avancerade motorkonstruktioner leder ofta till oväntade problem som orsakar slam för att bygga upp i motorns oljesystem. Slammet är särskilt farligt på skärmar eller i små passager, där det kan orsaka en träsko som hindrar oljan från att nå kritiska områden. Detta kommer i slutändan leda till katastrofala motorbortfall, vilket bara kan vara reparation genom att byta ut hela motorn. Du kan dramatiskt minska dina chanser att ha en problemet olja slam. Saker du behöver
Grundläggande verktygssats
Syntetisk motorolja
Oljefilter
PCV ventil
Seafoam behandling
Visa fler instruktioner
1

Inse om din motor är utsatt för mekaniska fel som orsakats av olja slam i motorn. Medan varje motor kan potentiellt utveckla oljeslam, vissa är mer benägna att problemet än andra. Om din bil har en motor med en känd historia av slam problem, ta extra noga med att skydda din bil från slam skador.
2

Byt de produkter som du använder för motorolja. Använd aldrig vanlig motorolja om du är orolig olja slam. Du bör byta till en rent syntetisk motorolja, såsom Castrol GTX eller Mobil 1. Dessa oljor kan kosta mer, men de är mycket renare och minskar risken för slam utvecklingsländer, samt rengöring bort alla befintliga slam. Du bör också använda den största oljefilter som passar på din bil, för att ta bort så mycket skräp som möjligt.
3

byta olja ofta. Vissa tillverkare kommer att rekommendera att du byter olja var 5000 eller 7500 miles. Med tiden har de ändrat detta för att öka frekvensen av oljebyten. Om du kämpar oljeslam, bör din motorolja och filter bytas var 3000 miles eller tre månader, beroende på vilket som inträffar först. Ändra det oftare skadar inte.
4

Utför en Seafoam behandling var 18.000 miles, eller var sjätte oljebyte. Seafoam är ett varumärke av motorns behandling som kommer att driva sin väg genom passager där oljan strömmar. Detta rensar alla slam ut och tvättar den i oljetråget, där det lätt kan dräneras bort. Inte bara kommer Seafoam behandlingen hjälper till att bekämpa kampen mot olja slam, men du kommer förmodligen att märka förbättrad gas körsträcka efter användning av produkten.
5

Ta bilen till mekaniker var 40.000 miles för att få motorn spolas. Flushing motorn kommer helt klart några passager och göra insidan av motorn som ny. Denna behandling görs i stället för Seafoam behandling som avses i steg 4. Övervaka din motor tätt
6

. Om du börjar att se oljan visas på toppen av motorn, kan det vara ett tecken på att din PCV ventilen har blivit igensatt och läcker olja. Byte av ventilen är en billig reparation som kan öka din bils prestanda. Att ignorera problemet kan leda till allvarliga problem. Håll ett vakande öga på olja på motorn, och byt PCV ventilen så snart den är märkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126799.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.