Hur en Turbo överströmningsventil Works

A turbo, eller turboladdarens , avser en gaskompressor anordning som är konstruerad för att öka lufttrycket som kommer in en förbränningsmotor , och därigenom öka motoreffekten . Turbo bypass ventiler hjälpa till att kontrollera den extra lufttryck som krävs för att driva turbon . Turbo Boost

Under Turbo Boost , som skickar luft i motorn , öppnar gasinmatningsskivan , möjliggör bränsle och tryck för att strömma genom insugningsventilerna . När motorn retarderar , stänger gasspjället . Strömmen av luft slår plattan kan bilda en stötvåg med förmåga att rebounding genom induktion slangen och skicka en tryckspik genom turboladdaren turbin , motorstopp propellern och bär ut turbon lagren. Överströmningsventilen hindrar detta från att hända .
Design

turbo överströmningsventil består av ett membran av plast med en uppsättning portar knutna till intaget spolning av turboladdaren och intaget rör för gasspjället . En vakuumledning fäster till överströmningsventilen linje som, när vakuum strömmar genom den, orsakar membranet att öppna ett hål mellan portarna . Denna passage gör det möjligt för luftflödet från trottelplattan tillbaka till turboaggregatet pumphjulet , att förhindra bildandet av en chockvåg .
Fun Fakta

Turbo bypass ventiler är ofta kallad " hooter " ventilerna på grund av hooting buller brukar höras när luften passerar genom membranet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130303.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.