Felsökning av en 1997 Toyota Camry

Toyotas Camry-modellen är vördad bland bilentusiaster för att ge elegant stil och prestanda i ett ganska prisvärt paket. Trots detta, precis som alla bil eller lastbil, kan eventuellt slitage ta ut sin rätt och lämnar Camry ägare med en rad problem som påverkar prestanda. Några av dessa problem, när bilen är i rörelse eller startar inte märks, kan åtgärdas med enkla DIY fixar. Instruktioner
Camry startar inte
1

Vrid nyckeln i tändningslåset till sitt första läge och slå på strålkastarna. Om strålkastarna tänds, och alla lampor tänds när den aktiveras, är problemet inte ditt batteri eller tändstift. Mest troligt den skyldige ligger med starter, framgår av motorn spottar men inte välter. Du måste ta bort startmotorn och ersätta den med en ny.
2

Ta ut batteriet ur bilen om det inte finns något svar när du vrider nyckeln i båda lägena, vilket innebär att bilen är "död . " Kontrollera kablarna som leder till batteriet först: Om det finns korrosion uppenbar, borsta bort det med en stålborste först innan du tar bort batteriet. Sätt ett nytt batteri i den gamla ställe. Om batteriet är relativt nytt, kan den skyldige vara generatorn eller tändstift.
3

Kontrollera varje tändstift med en mätare för att fastställa vilket som är dåligt. Byt ut dåliga kontakten eller, som många människor gör, byta ut alla pluggar på en gång.
4

bort generatorn om bilen fortfarande inte starta. Ett garage kan diagnostisera om generatorn spenderas. Om det behövs, köpa en ny och installera det eller har din mekaniker ersätta den gamla generatorn. Addera körförmågan Frågor
5

Dra iväg på en plan ansats för väg, dra åt parkeringsbromsen och chock däcken för säkerhets skull. Placera väg nödraketer cirka 10 meter bort från Camry att varna mötande trafik på din position. Pop öppna huven och stötta upp den med bärarmen.
6

Låt bilen avsevärd tid att svalna innan du kontrollerar oljestickan att bestämma oljereserver i motorn. Om pinnar läser "Lägg till" ta bort oljan locket och häll minst 1 till 2 liter olja i motorn. Observera att Camrys kräver 5W-30 olja bara.
7

Fyll bilen med gas. Så enkelt som det låter, kan något vara fel med din Camry s bränslemätare som skulle orsaka en felaktig avläsning. Kontrollera även vattnet reserven i kylaren för att förhindra att motorn överhettas.
8

Ring en bärgningsbil om din Camry upplever broms problem (vilket kan betyda att det finns lite bromsvätska eller något mycket allvarligare) eller den främre änden verkar "skramla" när minskande hastighet. Det sistnämnda kan innebära att bilens dragstänger behöva justeras, vilket är ett jobb för en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130551.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.