Delar av Car Struts

Struts är integrerade delar i alla bilens fjädring. De stabilisera och dämpa din bil när du kör över gupp och ojämnheter i vägen. Utan en ordentlig uppsättning stöttor för att göra upp din fjädring, kan din bil upprätthålla en betydande mängd skador på grund av väg-vibrationer och stötar. Springs | Boka

För en bils upphängning till adekvat dämpa stötar och vibrationer från vägen, måste bilens strut innehåller någon form av en fjäder. Det finns tre vanliga typer av fjädrar som används med vanliga fjäderben typer: Fjäderkopplingar, bladfjädrar och torsionsstavar. Enligt Suspension Bible, bladfjädrar och torsionsstavar inte regelbundet används på bilar tillverkade efter 1985. Spiralfjädrar, fjädrarna typiskt används på moderna fordon, visas i form av en skruvlinje och omger strävans stötdämparen. Bladfjädrar förekommer i form av flera band av metall (som kallas "blad") som är anslutna direkt till axeln. Torsionsstavar, numera sällan sett, är helt enkelt raka metallstänger

funktion fjädern är att låta hjulet för att flytta upp och ner med vägen,. När hjulet rör sig mot det naturliga motståndet av fjädern, våren kommer att förändra den rörelsen till kinetisk energi. Även denna kinetiska energi måste dämpas för att framgångsrikt minska trafikstockningarna stötar och vibrationer i bilen, ställa bilens fjädrar scenen för nästa steg.
Stötdämpare

stötdämpare är kanske den viktigaste delen av bilens fjädring. Den kinetiska energi som skapas genom överföring av rörelse genom våren kommer att dämpas av stötdämparen själv. Stötdämparen på ett fordons staganordning är nästan alltid en expanderbar två-kammare rör fyllt med gas och olja. Enligt Suspension Bibeln, kommer en liten inre hål möjliggöra utbyte av gas och olja genom stötdämparens kamrar, i vilken takt detta utbyte sker kommer att avgöra hur effektiva chocken är på att absorbera och dämpa den kinetiska energin överförs av fjädern .

Medan denna dämpning av rörelse är en integrerad del av chocken övergripande funktion, är det inte den enda funktionen. Enligt Suspension Bibeln, är den andra funktionen av en stötdämpare för att hålla bilens hjul pressas hårt mot marken.
Styrarmar

Många strut typer utnyttjar en församling styrarm tillsammans med fjädrar och stötdämpare. MacPherson fjäderben oftast använder en styrarm som en del av strut övergripande församling. Enligt AutoAnything är kontrollgruppen funktion att låta hjulet för att flytta upp och ner med rörelse suspensionen samtidigt hjulet relativa position till din bil. Den MacPherson fjäderben utnyttjar övre och undre länkarmar att hjälpa till med denna uppgift. Andra strut typer, t.ex. Rover 2000 MacPherson derivat kan använda en annan konfiguration styrarm att få önskat resultat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125688.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.