Hur man tar bort sulfatering från blybatterier

sulfatering är en naturlig kemisk process som sker, om bly-syra batteri plattorna utsätts för luft, eller den specifika vikten går under 1.225. Sulfatering inträffar när mjuk blysulfat, som är en kombination av bly och svavel, cystalizes i hård blysulfat. Det resulterar i battericellerna att inte kunna behålla en elektrisk laddning så batteriet blir urladdat. Om sulfateringen är för avancerat, då du inte kan ta bort den från blyplattorna, men om det har bara börjat, kan du ta bort det genom att försiktigt uppladdning av cellerna. Saker du behöver
Skruvmejsel
Destillerat vatten
Blybatteri laddare
Skyddshandskar
Goggles
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera vätskenivån i bly-syra batteri celler. Ta cellen täcker genom att skruva bort dem med fingrarna eller en platt skruvmejsel.
2

Kontrollera om vätskenivån är under den lägsta markeringen på sidan av cellen. Du kan förmodligen se blyplattorna exponeras. Sulfatering är uppenbart när man kan se hårda klumpar av kristaller på plattorna och runt cellväggarna. Förutsatt att cystalization inte täcker väggarna, och plattorna har bara små insättningar, kan du kanske ta bort sulfatering under en långsam laddning.
3

Fyll blybatteri celler upp till den maximala markör med hjälp av destillerat vatten. Lämna cellen täcker off. Du kommer att värma plattorna under laddningen process, som kommer att hjälpa lösa upp sulfatering.
4

Anslut de två batteri-kabelklämmor från batteriladdaren till bly-syra batteri terminaler. Den röda kabeln ansluts till "+" och den svarta kabeln till "-". Terminal
5

Ställ din batteriladdare till den lägsta räntan. Den långsammare och längre du ladda blybatteri desto mer sannolikt är det att sulfatering kommer att tas bort.
6

Sätt på batteriladdaren. Ladda din blybatteri för 6 timmar sedan titta inuti battericellerna. Stäng inte av din laddare. Om du ser små bubblor stiger till ytan i varje cell, som är ett gott tecken och innebär att dina battericeller laddas. Laddningen börjar upplösa sulfatering. Om du inte kan se bubblor stiger i en viss cell, kan det innebära att cellen inte kan ladda, men vänta tills full laddning är klar.
7

fortsätt att ladda batteriet i minst ytterligare 18 timmar. Titta i cellerna igen, men inte stänga av laddaren. Cellerna ska producera snabba bubblor, om de tar en avgift. Om någon av cellerna inte producerar bubblor genom denna tid, kan cellen inte återskapa. Du kommer att behöva köpa ett nytt batteri.
8

Känn sidan av batteriet med hjälp av handen. Det kommer att kännas varm, vilket är bra. Värmen och bubblorna tar bort sulfatering på blyplattorna.
9

Lämna ditt batteri för att ladda i ytterligare 6 timmar. Stäng av laddaren. Ta bort laddaren batteri-kabelklämmor från batteripolerna. Byt skal på cellerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131716.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.