Felsökning av en Sway Bar

Kräng.hämmare ansluta upphängning på höger och vänster sida av fordonet. Vissa bilar har bara en främre krängningshämmare, vissa har barer på framsidan och baksidan, och andra inte har vingla barer alls. Medan vingla barer är enkla enheter, om det finns problem med bussningarna, de fästen som håller bussningarna på plats, eller på länkarna ände där staplarna är skruvade till suspensionen, kan hanteringen av ditt fordon påverkas negativt. Du kan undersöka dina vingla barer att avgöra om det finns ett problem med dem. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna som håller hjulen på . Med hjälp av en domkraft, höja fordonet står place jack på rätt punkter på chassit, och sedan sänka bilen. Ta bort hjulen så att du kan inspektera fjädring och barer gungning.
2

Inspektera vingla barer där de är fästa vid fjädring med drop länkar. Drop länkar är de komponenter som går från slutet av vingla barer till suspensionen och kan skruvas på på olika sätt, beroende på vilken typ av upphängning som bilen är utrustad. Drop länkar kommer att ha en rund isolator bussning som isolerar krängningshämmare från länken. Det kommer att troligen att bli ett sortiment av brickor, en bult, en mutter och en spacer. Se till att allt är bultad fast tillsammans och att bussningarna är i bra form och inte spruckna eller trasiga. Om de är, kan du behöva antingen nya bussningar eller nya länkar droppe. Byte är relativt lätt. Ta ribban genom unbolting drop länkar och de fästen som håller den på kroppen. Installera nya drop länkar på fjädring och installera om baren.
3

Inspektera fästen som fäster krängningshämmaren till kroppen. Skruvarna ska sitta tätt, utan fri lek mellan baren, bussningen som går över ribban och kroppen. Om något av fästena är trasiga eller spruckna, byt ut dem mot nya delar genom att ta bort skruvarna som håller fästena på.
4

Inspektera bussningar som isolerar krängningshämmare från kroppen. Dessa bör vara fast men smidig. Om de är spruckna eller trasiga, ersätta dem med nya bussningar. Att byta bussningar, ta bort krängningshämmaren från bilen genom unbolting slutet länkar och de fästen som fäster den till kroppen. Skjut de gamla bussningarna off. Smörj de nya bussningarna för att underlätta installation och skjut bussningar till baren. Sätt tillbaka stången i motsatt ordningsföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125594.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.