Vanliga orsaker till Feltändning i en Dodge RAM 1500

Det finns många system på plats för att säkerställa att motorn i din bil kommer att fungera som avsett. En välfungerande motor tas ofta för givet tills ett problem kommer till ljuset och föraren är kvar för att diagnostisera problemet. En misständning ofta samlat till tändningen då, i själva verket finns det ett antal skäl motorn kan vara igång grov. Om du befinner dig i den olyckliga positionen att ha en misständning i din Dodge Ram, förstår att det finns många anledningar bilen kanske agerar upp. Tändsystem

första process som måste utredas när en misständning upptäcks är tändsystemet. Detta består av timing, distributören, spolen, tändstift, kablar plugg och elektriska komponenter, inklusive avgiftssystemet. Eftersom dessa komponenter börjar att misslyckas, kommer den initiala misständning vara mycket liten och svår att upptäcka. Eftersom komponenterna försämras till en mer avancerad Vid dåligt skick, kommer problemet att bli mer märkbar. Lämnas obevakad, kan detta leda till fullständigt misslyckande, och bilen kommer att upphöra att fungera helt. Knäppande ljud tillbaka genom insugningsröret, svår svallande och runkar åtföljas av en ojämn tomgång och dålig acceleration är alla tecken på en antändning problem. Återkommande kontroll av tändsystemet rekommenderas för att förhindra en sådan antändning svårigheter. Kontrollera tändkablarna för skador och se till att de är på tändstiften ordentligt. Inspektera coil förpackningar och /eller distributör för skador och slitage. Om ditt fordon är distributör utrustat, bör du även kontrollera rotorn för skador och slitage. Kontrollera timingen själv med ett stroboskop för att säkerställa att den är inom specifikationen.
Lean Misständning

annan vanlig orsak och oftast missade diagnosen för en grov körs motorn är mager misständning. I detta fall är motorn får för mycket luft och inte tillräckligt med bränsle. Detta är mest märkbar när motorn vilar på tomgång eftersom det är när en motor vanligtvis kräver mer bränsle för att fungera smidigt. Den magra misständning villkoret är sannolikt att försvinna på motorvägshastigheter grund av effektivare flöde in i förbränningsrummen. Några av orsakerna till ett magert tillstånd är EGR-ventiler som har fastnat i öppet läge, läckande packningar insugningsröret, felaktiga massluftflöde sensorer om din bil är så utrustad och ansluten bränslefilter och dåliga bränslepumpar. Vakuum läckor är också de skyldiga för några magra förhållanden i en motor. En noggrann undersökning av din gummiutsugring slang samt periodiska förändringar i ditt bränslefilter och rengöring av dina bränslespridare är ovärderlig i att stanna inför eventuella bränsle-relaterade problem med din bil. Återigen, är det mycket bättre och i de flesta fall mer kostnadseffektivt att vara proaktiv i stället för reaktiv i underhållsavdelningen.
Mekanisk Misständning

Kanske den mest kostsamma misständning fel att korrigera är den mekaniska misständning. Detta problem är kopplat till en defekt i motorns inre komponenter. Bad huvudet packningar, slitna kolvringar, dåliga ventiler och slitna cylinderväggarna är alla skyldiga. Skadade eller trasiga vipparmar, trasiga ventilfjädrar och slitna kamaxel lober eller lyftare finns också skäl för mekanisk misständning. De flesta av dessa misslyckanden kommer att åtföljas av någon form av inre motorljud. En sliten kamkedjan kommer ofta skramlar när det smäller transmissionskåpan, och en bruten vipparm kommer låta som en stor bit metall är skramlande runt inne i toppen av din motor. Andra fel som en trasig ventil fjäder kan göra något buller alls annat än motorn popping och pinga. Dessa mekaniska fel hörs ofta som en mer konsekvent buller och kommer i de flesta fall att öka i relativ likhet med fordonets motorvarvtal. Timely oljebyten och periodiskt underhåll av din Dodge makt tåg krävs för att förhindra denna typ av fel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125595.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.