Orsaker till Exhaust Baktändning

Om din bil är baktändning det är troligen på grund av problem med bränsle-på-syreförhållande i bilen. Om det finns för mycket syre och för lite bränsle, eller för lite syre och för mycket bränsle slå tillbaka kan förekomma. I allmänhet kommer för mycket bränsle resultera i motorn backfires medan för mycket syre, och därmed för lite bränsle, kommer att resultera i rökgas backfires. Airflow Sensor

bilar som har insprutningssystem, finns det ett luftflöde sensor som känner av mängden luft som blandas med bränsle i förbränningsrummen av fordonet. Luften mäts i volym och den ideala förhållandet mellan luft och bränsle bestäms av tillverkaren av fordonet. Om sensorn är trasig kan det resultera i ett avgassystem slå tillbaka.
Oxygen Sensor

syresensor är en enhet som är utformad för att hjälpa till att minska mängden föroreningar som fordon producerar. Den mäter mängden syre i bränslesystemet och skickar denna information till den elektroniska styrenheten, vilket i sig är en enhet som tar emot informationen från sensorerna och kan sedan aktivera automatiserade motordelar för att återupprätta det korrekta syreförhållandet. Om lambdasonden inte fungerar korrekt, kan den information som skickas till den elektroniska styrenheten vara felaktig, vilket de automatiska korrigeringar som utlöses av den elektroniska styrenheten kan skapa en felaktig balans mellan bränsle och syre, vilket innebär baktändning.


bränslefilter

bränslefiltret rengör orenheter från bränslet innan det kommer in i motorn. Den delen är ibland in-line nära förgasaren och ibland ligger i förgasaren själv. En hög nivå av föroreningar i bränslet kan täppa till bränslefiltret och hindra den från att driva en lämplig mängd bränsle till motorn.
Vakuum Läckor

Ett vakuum tätning skapar ett tryck inuti ett fack eller slang som är lägre än atmosfärstryck. The air-insprutningssystemet som tvingar luft in i avgassystemet för att omvandla kolmonoxid till koldioxid, är vakuumförseglad. Om det finns en liten läcka i tätningen, kommer trycket i systemet stiga till atmosfärisk nivå och kommer att förhindra insprutning av luft in i avgassystemet. Även detta kan orsaka avgaser backfiring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125564.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.