Hur Spola en 2005 Chevy Trailblazer Radiator

Den 2005 Chevrolet Trailblazer ingår ett in-line-6 ​​motor från fabrik, tillsammans med en valfri uppgradering till en V-8. Processen att spola kylaren förblir densamma för båda motorpaket. Chevrolet ingår en aluminium radiator i de flesta fordon runt detta år, inklusive Trailblazer. DEX-Cool frostskyddsvätska är det enda märket som rekommenderas av Chevrolet, och användningen av andra frostskyddsmedel kan upphäva kylsystemet garantin. Saker du behöver
Stor dräneringskärlet
Tänger
Spårskruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Destillerat vatten
DEX-Cool frostskyddsmedel
Visa fler instruktioner

1

Park Trailblazer i en plan yta. Låt motorn svalna helt.
2

Placera en stor tråget under den nedre kylarslangen på passagerarsidan av kylaren. Öppna huven på bilen, och ta bort kylarlocket.
3

Ta bort klämman från nedre kylarslangen med en tång eller en liten skruvmejsel, beroende på vilken typ av klämma. Flytta slangen åt sidan så att kylvätska kan rinna. Byt nedre kylarslangen, och säkra slangklämma.
4

Fyll kylaren med destillerat vatten. Lossa klämman och ta bort den nedre kylarslangen. Låt vattnet rinna för att spola ut eventuella föroreningar och skräp. Byt nedre kylarslangen, och dra åt klämman.
5

Fyll kylaren med en 50-50 blandning av DEX-Cool frostskyddsmedel och destillerat vatten. Starta lastbilens motor och låt den gå på tomgång tills den värms upp. Fortsätt lägga kylvätska och vatten blandning som behövs som nivån sjunker i kylaren.
6

Slå på lastbilens värmesystem, och låt den gå i två minuter. Stäng av den och slå av tändningen. Låt motorn svalna. Lägg nog av kylvätska och vatten blandning att fylla kylaren om nivån har sjunkit.
7

Kontrollera kylvätskenivån vid de närmaste två till tre bränslen hållplatser. Fyll på kylvätska om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130034.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.