Normala kylvätsketemperaturer

Bil motorer går förvånansvärt bra med förbränning bränsle och olja för del smörjning . Men friktion förekommer fortfarande mellan de rörliga delarna , vilket leder till värme buildups . Om klättring temperaturen inte dämpas eller försvinner , kommer motorn överhettas och sluta att fungera . Som ett resultat , måste motorns kylmedel att flyta tillräckligt för att hålla en motor sval. För kallt

Motorkylmedlets måste förbli tillräckligt varmt för att hålla vätskan så att den kan pumpas genom en motor . Enbart vatten fungerar inte , det kommer att frysa alltför snabbt . Kylvätska med en 50/50 blandning av vatten och etylen alkohol ( frostskydd ) kan fungera på temperatuares så kallt som -36 grader Fahrenheit .
Too Hot

godtagbart intervall för en motor att köra på sitter mellan 195 grader och 220 grader Fahrenheit . Detta förutsätter en person som kör en 50/50 blandning av frostskyddsmedel och vatten . Vid 225 grader , kommer blandningen koka men ändå fungera upp till 265 grader Fahrenheit om systemet hålls stängd ( det är , behöver du inte ta bort kylarlocket ) .
Konsekvenser av överstiger Ranges

När bilen motorn blir för varm , kommer bensinen flyter inuti börja detonera i förtid . Detta kan orsaka pinga och störningar i motorns förbränning cykeln . Det kan också orsaka skador på motorn kolvar med stark värme . Och det kan resultera i en trasig motor topplockspackning . Om temperaturen är för kallt , kommer bilen inte att starta .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129097.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.