Hur du ändrar Jeep bakre differential Oil

Byta bakre differential olja i din Jeep är en mycket viktig del av underhållsplanen "intervall tjänsten. Så gör alla typer av petroleum-baserade smörjmedel, bryter oljan ner efter slitage och tid, och därmed förlora viktiga kemiska egenskaper för att bibehålla dess avsedda ändamål. Vätskan kommer också att börja fylla upp med små metallspån från friktionen på de bakre kugghjulen. Ändra det per rekommenderat schema mellanrum hjälper till att förhindra för tidigt slitage på de bakre differentialväxlar. Saker du behöver
Två bilar ramper
två pallbockar
hydraulisk domkraft
Stor dräneringskärlet
3/8-tums enhet ratchet och Hylsnyckelsats
Spårskruvmejsel
Hammer
flatmejsel
Broms Spray
Stora rena butik trasor (2) katalog Die kvarn med medelhög rekonditionering skivor
RTV flytande packning
3/8-tums enhet momentnyckel
Två liter lämplig växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

Drive framsidan av jeep upp på bil ramper och sedan handbromsen.
2 < p> Lyft bakaxel jeep med en hydraulisk domkraft och sedan stödja bakaxeln på pallbockar. Placera pallbockar så de är lite lägre än de främre ramperna. Detta kommer att vinkla jeep ner i baksätet och hjälpa vätskan rinna från den bakre differentialen bättre. Addera 3

Placera en stor tråget under den bakre differential luckan och ta bort pluggen. Det finns två typer av kontakter som används på omslag Jeep differential. Man kräver fyrkant av en 3/8-tums Ratchet och den andra använder en gummi plugg i locket som kan bändas bort med en skruvmejsel. Ta bort pluggen som gäller för Jeep.
4

Ta bort alla utom de allra översta bultarna differential med spärrfunktion och lämplig hylsa. Lossa den övre skruven så det är ungefär halvvägs bort. Detta kommer att hålla locket när packningen är bruten gratis.
5

Använd en hammare och platt mejsel för att separera locket från parning yta differential. Börja längst ner och arbeta dig upp varje sida. Var medveten om att när locket lossnar, kommer skillnaden oljan rinna ut. Kontrollera justeringen på din dräneringskärlet är redo att fånga det ordentligt och du inte är i vägen för vätska.
6

Låt differentiella vätskan rinna av ordentligt. Detta kommer att ta lite tid, men ju mer vätska att rinna, desto bättre. När vätskan är en ren trickle eller helt slut, tar du bort kvarvarande övre luckan bult och ställ luckan åt sidan. Rengöra de bakre kugghjulen inuti differentialen
7

Använd broms renare spray. Var noggrann och använd rikligt med spray. Återigen, tillåta bromsen rengöringsvätska tid att dräneras från differentialen. Det kommer inte att ta nästan lika länge som växellådsolja gjorde.
8

Tuck en stor, ren butik trasa runt de bakre differentialväxlar att förhindra kontaminering.
9

Spray insidan av den differentiella täck med broms renare och torka rent med en annan butik trasa.
10

Använd ett munstycke slipmaskin med medium rekonditionering skivor för att rensa bort den gamla perma-packningen från de samverkande ytorna hos den differential och differentialen locket. Var mycket noggrann. Eventuella återstående packning kvar kan leda till en potentiell påkörning vätska läcka.
11

Ta bort den bakre rag täcker växlarna och använda den för att ta bort packningen som har blåsa i differentialen. Spray bromsen ren på igen för att rensa ut eventuella rekonditionering skiva partiklar.
12

Applicera 1/4-tums sträng RTV packning tätningsmedel till differentialen locket. Var noga med att tillämpa vulsten i centrum av passytan och att vinkla vulsten på insidan av bulthålen. Att komma för nära den inre kanten av locket kan tillåta den flytande packningen föreningen kontaminera den bakre differentialen olja. Ta din tid och vara noggrann.
13

Låt RTV packning tätningsmedel tid att bota. Se anvisningarna på tuben innan till differentialen. När tillräckligt lång tid har gått (enligt anvisningarna på tuben eller förpackning), försiktigt tillbaka locket på differentialen. Byt skruvarna och dra i ett kors mode med en momentnyckel inställd på 30-fot pounds och eluttag.
14

Tillåt mer härdningstid för RTV packning tätningsmedel om den riktas till innan du lägger på växellådsolja . I mellantiden, sänk Jeep till marken så det är nivån.
15

Lägg växellådsolja i påfyllningshålet av differentiella locket tills det sipprar något från påfyllningshålet. Använd en handpump om det behövs för att pumpa växellådsolja i påfyllningshålet och sedan när det börjar sippra något från hålet, byt kontakten på samma sätt du bort det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125539.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.