Hur man byter transmissionsolja i en 1999 Toyota Camry

Den 1999 Toyota Camry kräver transmissionsolja kontrolleras ofta för att upprätthålla rätt nivå. Över tiden, börjar vätskan att bli smutsig och kan täppa till transmissionen. Byt vätska helt varje 30.000 miles eller 2 år (det som inträffar först) för att hålla motorn i trim. Ändra transmissionsolja handlar om att ersätta den vätska och filter. Denna regelbundet underhåll kräver endast ett fåtal verktyg och ungefär en timme av tiden. Saker du behöver
Främre uttag
3/8-tums hylsnyckel
Pan
Philips head skruvmejsel
Ny transmissionsfilter
Funnel
Transmissionsolja

Visa fler instruktioner
1

Se till att bilen är i "Park" och handbromsen är ilagd. Lyft framför bilen upp med två uttag för att nå under motorn lättare. Skjut under bilen och leta reda på pan transmission avlopp som ser ut som en stor metallåda omgiven av bultar. Placera en stor kastrull under tråget.
2

Ta avloppet bulten ligger bredvid tråget med en 3/8-tums hylsnyckel. Vänta för fluiden att dränera från transmissionen. Detta bör ta cirka 10 till 15 minuter att tömma helt. Addera 3

Ta bort alla skruvarna från hela sändningen tråget utom en. Vänta tills transmissionsolja slutar droppande från sidorna av pannan. Lägg en hand på dräneringstråget att hålla den på plats och ta bort den sista skruven. Tips dräneringskärlet långsamt i pannan under tills all kvarvarande vätska är borta. Tvätta avloppet bulten och panorera med tvål och vatten för att avlägsna eventuell kvarvarande vätska.
4

Ta överföringen filter som ligger under dräneringstråget bort i steg 3. Använd en Philips-skruvmejsel för att lossa de tre skruvarna som filter till transmissionen. Byt ut filtret mot ett nytt. Sätt tillbaka dräneringskärlet och dränera bult med hylsnyckel. Sänk bilen från uttagen.
5

Öppna huven och leta överföringen oljestickan som har en röd ring på toppen. Det sitter ovanför tråget i motorn hålighet. Ta ur oljestickan och placera en tratt i röret. Häll i tre liter transmissionsolja och byt ut oljestickan. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127945.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.