Hur Rengör MAF sensorn på en Silverado

Den MAF i MAF sensor står för massluftflöde, och i en Silverado, det är hur motorns dator bestämmer hur mycket luft som kommer in i intaget av motorn. Dessa sensorer kan se en hel del smuts och sot, och om de blir smutsiga, kommer de inte läsa luftflödet ordentligt. Lyckligtvis, rengöra dem är en enkel uppgift och kan göras på under 20 minuter. I det här fallet är projektet fordonet en 2004 Chevrolet Silverado, men processen är liknande för andra fordon. Saker du behöver
1/4-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvmejsel
Luftmassemätare renare
Visa fler instruktioner
1

Pop huven. Leta massan luftflödessensorn på passagerarsidan i motorrummet, bultad till luftfilterlådan. Koppla ledningarna till givaren för hand.
2

bort slangklämman ansluter MAF sensorn till intaget slangen med hjälp av en skruvmejsel. Sedan skruva isär sensorn från luften rutan med 1/4-tums Ratchet och uttag.
3

Spraya luftmassemätare renare längs insidan av sensorn, och se till att få metalltråden i mitten helt. Låt det lufttorka.
4

Bolt på luftmassemätaren på luften låda med spärr, skruva fast intaget slangen med hjälp av skruvmejsel och anslut sensorn tillbaka i selen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126507.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.