Motorkylvätska Vs. Vatten

Även bil entusiaster slits över frågan om vatten är bättre för din bil än motorns kylvätska. Medan både kommer att hjälpa till att hålla din motor sval, har kylvätska några distinkta fördelar över vatten. Höga temperaturer
p Det tar mycket mer värme för att koka kylmedel än att koka vatten. Detta innebär att kylvätska kan skydda din bil vid mycket högre temperaturer än vatten och under längre tidsrymder. Detta är avgörande för sommarmånaderna, i trafiken och på långa resor där bilen kan generera ytterligare värme.
Svala temperaturer

vatten inuti bilen fryser på vintern, så det måste tömmas ut innan minusgrader satt i. När vattnet fryser expanderar det och denna expansion kan skada radiatorn och ens knäcka motorblocket. Kylvätska fryser inte inne i bilen, och därför inte behöver tömmas på vintern och kommer inte att skada din bil.
Korrosion

Kylvätska innehåller kemikalier som arbetar för att förhindra korrosion. Vatten innehåller inga korrosions-fighting element, utan det kan innehålla spårämnen och andra tillsatser som faktiskt kan orsaka delar längs bilens kylsystem att korrodera snabbare
Convenience
<. p> Vatten är en mer bekväm additiv än kylvätska för människor i nödsituationer, som de i motorväg trafik. Det är mer överflöd än kylvätska. Detta gör det produktens många människor vänder sig till i nödsituationer, även om bara tillfälligt.
Kostnad

Kylvätska är betydligt dyrare än vatten. En liter kylvätska kan kosta allt från sju till 20 dollar, beroende på märke. De flesta människor har fri eller billig tillgång till vatten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125345.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.