Hur man byter ett bränslefilter på en 2000 Ford F150

Byta bränslefilter på 2000 Ford F-150 är en viktig del av bilens underhåll. Filtret hjälper till att hålla smuts och rost från att komma in i motorn. Men med tiden kommer bränslefiltret täppa med smuts, vilket gör det att fungera felaktigt. Kontroll och byte av filter regelbundet hjälper till att hålla din F-150 i gott körning skick och tar inte mycket tid att göra. Saker du behöver
nya bränslefiltret
Bränsle linje kopplar verktyg med ett artikelnummer T90T-9550-S
Handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner

1

Park din Ford F-150 på plan mark i ett väl ventilerat utrymme. Aktivera parkeringsbromsen eller tillämpa däck stannar framför och bakom lastbilen för att hindra fordonet från att rulla när du ändrar filtret. Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln. Gå runt till förarsidan av bilen och skruva av gasen tanklocket att avlasta bränsletrycket i bränsleledningen.
2

Crawl under F-150 från förarens sida av fordonet. Leta upp bränslefilter monterat på ramen av lastbilen strax under förarens sittgrupp. Du bör kunna identifiera bränslefiltret som en metall cylinder ansluten till en svart slang i båda ändar. Om du fortfarande har problem med att hitta bränslefiltret, lokalisera bränsletanken bakåt av lastbilen och spåra din bränsleledningen från tanken tills du når bränslefiltret.
3

bort de åtsittande skyddsglasögon klipp från bränslefiltret. De säkerhetskrav clips håller bränslefiltret och bränsleslangen tillsammans med små spännbanden. Bara ta bort dessa remmar och ställ dem åt sidan. Se till att inte tappa eller kasta säkerhet remmar.
4

Infoga bränsleledningen koppla verktyget till snabbkopplingar på bränsleledningen. Skjut fjädrarna placerade på sidorna av frånkoppling verktyget och lossa bränsleledningen från bränslefiltret. Du kan behöva dra filtret lite för att ta bort den från bränsleledningen. Upprepa proceduren för den andra sidan av bränslefiltret att helt koppla bort filtret från bränsleledningen. Kassera filtret.
5

Rikta ett nytt bränslefilter med bränsleledningen. Applicera en liten mängd av tryck och tryck filtret på bränsleledningen. Lyssna efter en liten hörbart klickljud för att vara säker att filtret är fäst. Om du inte hör eller känner ett klick, kan du prova att testa anslutningen genom att dra filtret bort från bränsleledningen. Om du inte kan dra filtret från bränsleledningen är filtret fäst bränsleledningen.
6

Fäst åtsittande skyddsglasögon klipp över sambandet mellan bränslefiltret och bränsleslangen från att snäppa dem på plats. Kryp från undersidan av fordonet. Anslut den negativa batterikabeln. Dra åt locket gasen filler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127285.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.