Hur man laddar en Suzuki Savage MC Batteri

Suzuki Savage är en populär encylindrig kryssare som först gjordes 1986, och mycket har förändrats sedan i sin design. Dess tillförlitlighet och kontroll gör det till ett utmärkt val för en början rider. Om du är nybörjare, måste du veta hur man korrekt att ta ut en Suzuki Savage motorcykel batteri. När man rider säsongen börjar, är det en grundläggande underhåll färdigheter du behöver för att komma ut på vägen. Saker du behöver
Box skiftnyckel 1.25-amp batteriladdare
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort batterikabeln från den negativa posten i Savage batteri, med hjälp av en fast nyckel för att lossa bulten som håller änden på stolpen. Ta sedan bort pluskabeln. Ta bort kablarna i denna ordning för att undvika risken för kors-laddar generatorn och skadar den.
2

Clip pluskabeln från batteriladdaren till den positiva inlägget av batteriet, och fäst sedan negativa kabeln till den negativa inlägg.
3

Ange samtalstaxa för att "Slow" eller "Trickle" och 12 volt. Inställningen beror på modell av laddare du har. När du använder "Quick" eller "Snabbt" laddning inställningen ladda batteriet snabbare, kommer avgiften inte vara så throrough.
4

Anslut laddaren i. Låt laddaren värma upp i 15 minuter, och sedan kontrollera laddningen läsa på framsidan av laddaren. Detta kommer att berätta hur mycket ström som batteriet behöver. Om laddaren inte har en automatisk sensor för att stänga av laddaren när batteriet når en 100-procents laddning, då du kommer att behöva övervaka processen. Hur lång tid det tar att ladda batteriet kan bestämmas genom att dividera amperetimmar listade på batteriet genom AMP utgång på laddaren. Om du har en 100-AMP batteri och en 10-AMP laddare, tar det tio timmar att föra den till en full laddning. När den når 100 procent, och sedan dra ur laddaren först och sedan koppla bort batteriet från laddaren. Se till att du ansluter batteriet positiva-post först, sedan negativ, för att undvika eventuella skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125203.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.