CV Axellager Symtom

CV (konstant hastighet) axel liknar en drivaxel s U-Joint, eftersom den använder en flexibel fog för att möjliggöra kraftöverföring genom en styv axel vid olika vinklar. En drivknut varierar endast i att den använder det som uppgår till två uppsättningar av "+"-formade armaturer klockade till en 45-graders vinkel mot varandra för att klara den extra belastning i sidled hjulets rörelse. Dessa axeltyper och deras bärande har ett antal problem, varav de flesta manifesteras som ljud och vibrationer före misslyckande. Addera Vanliga Oljud

Bad hjullager avger vanligtvis antingen en djup skrapande ljud, ett skrikande ljud eller ett ljud som liknar sand är mark under en sko på betong. Under början av misslyckande, kan detta ljud vara svag, möjligtvis bara hörbart när du kör genom tunnlar av över muromgärdade broar. Det kommer att bli starkare med tiden, dock, och kommer att bli omöjligt att ignorera innan lång. Detta ljud kommer att få starkare och mer uttalad med fart.
Vibrationer

Beroende på typ och lokalisering av felet, vilken typ av vibrationer som avges genom att inte lagren kommer att variera. Generellt, kommer vibrationen börjar som en intermittent liten hummande som kan kännas genom golvet. Detta hummande kommer gradvis att bli mer uttalad och kommer så småningom att känna sig som en stadig ström av stora stenar pelting undersidan av bilen. I svåra fall kan denna vibration att märkas genom ratten. Som ljudet stött, denna vibration med varierar direkt med fart.
Lokalisera Fel


I de flesta bilar, är det ganska lätt att lokalisera källan till den dåliga hjullagret . Eftersom lagret stöter lasten, kommer dess ljud och vibrationer blir mer bestämd. Om symtomen förvärras under tyngden överföring av hård inbromsning, då det kommer från fronten. Du kan testa bilen i sidled i en jämn tomt område som en ledig konkret parkeringsplats. När du vrider på ratten på hastighet, vikt överföringar till däcket på utsidan av svängen. Om ljudet ökar när du svänger höger, är det fel på vänster sida, och vice-versa rätt.
Potentiell fara

ett hjullager som har börjat att manifestera symptom är på väg att misslyckas. Att låta en dålig hjullager att gå vidare till punkten med konstant vibration är oerhört farligt, eftersom lagret kunde misslyckas under värmen av ihållande användning och låsa sig vid vilken tidpunkt. I extrema fall av lagerhaveri på vissa bilar kan hela höljet splittras, vilket gör att hela hjulenheten faller av bilen medan under belastning.
Solution

enda sättet att betjäna en dålig hjullager är att ersätta den. På de flesta moderna front-drive bilar, kommer de inre och yttre nav kullager som en förmonterad patron. Detta gör byte betydligt dyrare än på äldre bilar utan patron system, men gör det betydligt snabbare och enklare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124989.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.