Hur man byter Sway Bar hängare

En krängningshämmare hängare, mer korrekt kallas en krängningshämmare länk, är den korta stången som förbinder slutet på krängningshämmare till suspensionen. Den krängningshämmare i sig är en styv längd av metall som är ansluten till suspensionen på vardera sidan av bilen. Syftet med krängningshämmare är att fungera som en hävarm när fordonet körs runt ett hörn, vilket tvingar hjulet och däcket på insidan av svängen mot marken och förbättra grepp. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
lug skiftnyckel set
hylsa och spärrskaft
Open slutade skiftnycklar
Visa fler instruktioner
1 < p> Parkera bilen eller lastbilen på en plan yta. Lossa muttrarna på hjulet. Lyft hörnet av fordonet där krängningshämmaren länken ersätts. Använd en domkraft för att lyfta fordonet och sänk ner den på en pallbock. Ta bort muttrarna och hjulet.
2

Leta där krängningshämmaren ändlänken installeras på krängningshämmaren på ena änden och där den installeras i suspension i andra änden. Länken kommer att fästas på bilens A-arm eller möjligen strut bostäder.
3

Ta bort muttern som fäster länken till krängningshämmare med en hylsa och ett spärrskaft. Du kan behöva hålla en öppen ände skiftnyckel på den plana delen av slutet länken för att hindra den från att vrida beroende på konstruktionen.
4

Lossa och ta bort muttern som håller länken till gungning bat och dra länken från krängningshämmaren med en hylsa och en spärrnyckel.
5

Installera ändlänken på motsatt sätt som den gamla togs bort. Sätt den gängade tappen på ändlänken genom krängningshämmaren. Dra åt muttern.
6

Installera den motsatta änden av ändlänken på fjädring och dra åt muttern med hylsa och spärrskaft. Sätt tillbaka hjulet och sänk bilen tillbaka till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131440.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.