Tecken på en Bad spännhjulet

Syftet av spännhjulet är att bältet dirigeras runt motorkomponenter smidigt och utan hinder. En felaktig spännhjulet kan orsaka skador på bandet och orsaka komponenter för att inte fungera korrekt. En dålig trissa kan bytas på nolltid med rätt verktyg. Skrikande

När motorn går på tomgång, kan en dålig remskiva göra ett gnisslande ljud. Detta beror på lagren i remskiva går dåligt. Lagren kan även göra olika andra ljud som smattrande eller ens ett mullrande ljud, vilket gör fordonet ljudet som om det fanns mycket mer fel än en dålig remskiva. Ljudet kan vara centraliserad till den felaktiga skivan att underlätta felsökning.
Frozen

Lagren i en remskiva kan förorsaka remskivan att frysa eller i vissa fall svårt att snurra. Det bästa sättet att avgöra om skivan inte rör sig fritt är att ta av remmen från remskivan och snurra den för hand. Om skivan är svår att vända, så kommer det att behöva bytas ut. Var försiktig med remmen bort hjulet. Se till att bilen är avstängd och nyckeln är ur tändningen.
Belt resor |

Titta bältet när den färdas över remskivorna kommer också att avgöra Om en remskiva har gått dåligt. Hårdvaran i remskivan kan ha försämrats eller hålet i mitten av skivan kan ha blivit större så remskivan att vingla eller inte rör sig smidigt. Remskivan kan lossna eller fortsätta trycka på remmen från remskivan. Detta kommer att visa på behovet av en ny remskiva. Addera Remskiva Montering

I vissa fall skivan är bra och inte behöver bytas, men fästet som håller remskivan i stället kan ha blivit skev eller lös. Detta kommer att leda till att trissa att vingla eller tvinga remmen från remskivan banan. Remskivan hålls på vid en monteringskonsol som är fäst vid motorn. När fästet är löst, kan utbyte ske på nolltid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131807.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.