Designa ett flygplan

Flygplan design är lika varierande som de människor som designar dem. Vissa känns igen av de flesta människor, även nonfliers. Vissa gör det på sena tv-kväll kabel program om konstiga mönster eller fel teknik. Flygplan som är, eller var tänkt att vara, sattes i produktion har en sak gemensamt - de regelverk som styr certifieringen av flygplan. Den här artikeln ger en översikt över denna komplexa verksamhet. Saker du behöver
omfattande uppsättning handverktyg
Elverktyg (åtminstone en borr, vinkelslip och slipmaskin) Electronic Specialty verktyg som är lämpliga för de material som används (plåt, etc.) katalog Exakt mätverktyg
Visa fler instruktioner
1

bekanta dig med Federal Aviation Regulations (FAR) som gäller för certifiering av ett nytt flygplan design. Dessa återfinns i avdelning 14 i Code of Federal Regulations (14 CFR), del 23 för små flygplan och del 25 för stora flygplan. Kriteriet för att klassificera luftfartyg som stor eller liten är den maximala bruttovikten av flygplanet. Högst 12.500 pounds anses vara ett litet flygplan.
2

Vet uppdraget att ditt flygplan kommer att flyga. Detta är den viktigaste faktorn i att utforma ett flygplan. Flygplan är bundna av fysikens lagar. Varje design funktion är en trade-off. Om du vill bära tillräckligt med bränsle för att flyga långa sträckor du kan behöva minska antalet sittplatser. Ett flygplan som flyger mycket snabbt kanske inte den mest bränsleeffektiva. Kommer flygplanet landa på grov landningsbanor? En hög vinge ur vägen av stenar och skräp, och robust landningsställ kan behövas. Hur många motorer? Vilken typ av motorer? Där kommer de att placeras? De överväganden är till synes oändliga, men dessa frågor och många fler måste besvaras innan den första tekniska ritningen görs.
3

Bestäm vilken kategori ditt flygplan kommer att certifieras. Kanske du inte är ute efter att bli nästa William Boeing eller Donald Douglass. Det är helt acceptabelt att konstruera och bygga en one-of-a-kind flygplan bara för dig själv. I så fall ditt flygplan kommer att certifieras som "experimentell". Du kommer att vara konstruktör, ingenjör, montör, mekaniker - och testpilot. Detta kanske inte är den säkraste vägen för den genomsnittlige byggaren. Det finns många "kit" flygplan som har utformats av ingenjörer, och inkluderar komponenter som är luftvärdigt. Så länge som byggare avslutar 51 procent av konstruktionen, skall flygplanet vara "hembyggda" och kan certifieras som experimentell.
4

Håll ditt flygplan luftvärdigt. Alla luftfartyg, hemmabyggda eller fabriken produceras, utfärdas ett luftvärdighetsbevis. Det är en av de obligatoriska dokumenten som alla flygplan måste bära för att fungera lagligt. Fabriken flygplan genomgår omfattande testflygningar innan de får certifiering. Ett hem byggmästare måste hålla loggar, till prover av använt material och annan information presenteras för en FAA inspektör eller tekniker. Produktion flygplanen underhålls av licensierade mekanik och erhålla årliga och /eller 100-timmars tillsyn. FAR Part 43 anger att ett hem byggmästare kan få en reparatör certifikat låta honom signera den årliga inspektionen på eget flygplan.
5

Flyg ditt flygplan. Ett flygcertifikat krävs för att flyga ett luftfartyg, oavsett om hemmabyggda eller fabriken byggs. Detta för att garantera säkerheten för piloten och någon på marken. De flygregler återfinns i FAR del 91. FAA, svara på frågor om kostnaden för att flyga, skapade licens sport pilot. Denna licens är mer restriktiv än den privata flygcertifikat, eftersom det begränsar den maximala prestanda flygplan och flygningar kan göras på dagtid endast, bland annat restriktioner.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124886.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.