Min 2001 Ford Focus startar inte

Focus tillverkas och säljs i USA av Ford Motor Company, ett av de äldsta bilföretag i USA. Focus har sålts i USA sedan 2000 och såldes flera år före den i Europa. Den största fördelen med Focus är att det är ekonomiskt att köra. Bara med någon annan bil, kan du ha svårt att starta din Ford Focus i vissa situationer. För att spara pengar och tid, kolla några enkla saker innan du ringer en mekaniker eller ha bilen bogseras. Instruktioner
1

Placera nyckeln i tändningslåset och försöker slå det. Om det inte går att slå, kontrollera om rattaxeln är låst. Om det inte är låst, kommer nyckeln inte vända och därmed motorn inte startar. Vrid ratten åt ena sidan och sedan på den andra tills du hör ett klick som indikerar att den har låst. Försök att vrida om nyckeln igen.
2

Kontrollera mätaren för att vara säker på att det finns tillräckligt med bränsle i bilen för att den ska starta. Om bränslet är mycket låg eller tom kommer motorn inte att starta. Om du är osäker på hur mycket gas som finns i bilen, lägg en gallon av rätt bränsle till din fokus och försöker starta motorn igen.
3

Lyssna på alla ljud som kan tyda på ett problem med din Ford Focus. Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "Start"-läge. Om du inte hör något ljud alls, överväga ett problem med tändningslåset. Om du vrider om nyckeln och höra klicka typ ljud, överväga ett problem med bilens startmotor. Om motorn blir över men inte stanna, kan det finnas ett problem med bränslesystemet, vilket inkluderar bränsleledningen, pump och filter.
4

Kontrollera batteriet. Ett enkelt sätt att kontrollera att batteriet är att vrida nyckeln till "Tillbehör" och slå på innerbelysningen i bilen eller strålkastarna. Helt enkelt kontrollera om de tänds. Om de inte gör det, kommer det troligtvis ett problem med batteriet. Det kanske bara behöver laddas eller hoppa igång, men det kan också behöva ersättas helt.
5

Öppna huven på din Focus och kontrollera vätskenivåer. Konsultera din instruktionsbok för att lokalisera den exakta positionen av kylvätskan och mätstickor olja. Kylmediet ska placeras på vänster sida och oljan ska placeras på den övre mitten av motorn. Båda bör markeras i gult och svart. Dra ut var och en och kontrollera att den är fylld över den lägsta linje på minnet. Om det inte är, lägga till lämpliga vätskor och försöker starta motorn igen. Om vätskenivåer är för låga eller tom, kan motorn skadas och kommer inte att starta. Kontakta en professionell mekaniker, generalagenten eller ring vägkanten tjänsten, om du inte kan lösa problemet
6

. Har din bil bogseras till en verkstad eller återförsäljare, där ytterligare diagnostisk testning och reparation kan slutföras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128983.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.