Tech Tips för ett insugningsrör

I insugningsröret är den del av din motor som är ansvarig för att tillhandahålla bränsle och luftblandningen till cylindrarna. Om grenröret är igensatt med skräp, kan bilen stanna eller kanske inte starta alls. Att veta hur man reparera och underhålla ett insugningsrör är en färdighet som behövs av alla professionella bilmekaniker, och kan förbättra en amatör kunskaper om hur en motor fungerar. Ta bort insugningsrör


Kontrollera att bära skyddsglasögon samt gummihandskar för att skydda din hud och ögon från fett och olja. Bekanta dig med märke på din motor genom att titta i instruktionsboken. Öppna huven och leta reda på insugningsröret. Ta CCV röret ur grenröret och ta bort metall klämmor som håller ner gummislangen från avgasåterföring slang, eller EGR. Ta bort skruvarna som behövs för att ta bort avgaserna utbudet och avgaserna svalare. Ta bort alla avgaser rören. Ta ut alla skruvar som behövs för att ta bort grenröret från motorblocket.
Rengöring av insugningsrör

grenrör Använd intag rengöringsmedel för att få knepiga partiklar ut. Du kan köpa dessa rengöringsmedel från din lokala auto leverans butik. Efter sprutning din insugningsröret med rengöringsmedel, använd en styv stålborste för att avlägsna skräp. Du kan behöva dra delarna natten för att avlägsna partiklar som fastnat snabbt.
Torque

När fastställa din insugningsröret, är det mycket viktigt att betala uppmärksamhet på det vridmoment som behövs för att passa insugningsröret korrekt. Vridmomentet är mängden tryck som behövs för att hålla insugningsröret s delar på plats så att de inte spricker, falla sönder eller skadas på annat sätt. Kolla in din instruktionsbok för rätt mängd vridmoment som gäller för din insugningsröret, eftersom det skiljer sig från bil till bil. När du har hittat vridmomentet för din insugningsröret modell, använd en momentnyckel inställd till ägaren manuella specifikationer för att dra åt bultarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124881.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.