Skillnaden mellan en Rake och en Caster

Vid utformningen av en bil eller motorcykel , kommer tillverkaren överväga caster och spånvinklar av fordonet . Caster och spånvinklar behandlar olika aspekter av fordon , men båda är viktiga för att avgöra hur det kommer att fungera . Definition

Caster vinkel är vinkeln mellan den vertikala axeln och suspensionen fäst och hjulbasen . Rake är vinkeln mellan fordonet och den horisontella axeln från marken . Om ryggen är högre än den främre , har du positiv rake . Om fronten är högre än ryggen , har du negativ rake .
Överväganden

Caster vinkel anses mer när man utformar en motorcykel för estetiska ändamål , eftersom upphävandet vinkel är synlig. Rake synvinkeln i alla landbaserade fordon , som rake påverkar hur aerodynamisk bilen kommer att bli . Vissa motorcyklar , såsom chopper
Enhanced Castor

modeller , har en ökad caster att ge motorcykeln den distinkta chopper utseende . Dock gör den förbättrade castervinkeln det svårare att vända fjädring och hjulbas .
Avtagande Rake

Många biltillverkare överväga att lägga en bakspoiler till sina fordon att minska rake och driva bilen hårdare i marken . Även om detta inte förbättrar hur aerodynamisk bilen är , lägger den dragkraft däcken , vilket möjliggör högre prestanda .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131164.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.