Fakta om Compact reservdäck

Bilar är oftast utrustade med ett reservdäck och grundläggande jack systemet. En grundläggande uppsättning inkluderar upp en kompakt-storlek reservdäck för att spara utrymme i bagageutrymmet eller under bilen. Full-size reservdäck tar upp mer utrymme, men det är denna typ av däck som liknar de vanliga däck på bilen, och har en jämförbar rating för slitage. Kompakta däck är inte lika hållbart som fullstora däck och särskilda överväganden krävs för dessa tillfälliga däck. Funktion

reservdäck ska användas i nödfall, när en av bilens däck går platt på grund av en punktering, riv eller felfunktion i inflationen mekanismen. En kompakt reserv tjänar den grundläggande funktion som en ersättare däck så att föraren kan tryggt åka till en bensinstation.
Typer

Enligt Autotropolis, tre typer av kompakta reservdäck finns: vikning, kompakt och lätt. Den fällbara reservdäck lagras tömd, så det måste vara pumpade före installationen. Den kompakta reservdelar är mindre och smalare än vanliga däck på fordonet. En lätt reservdelar har samma diameter som de vanliga däck men är tunnare.
Funktioner

Tillfälliga reservdäck är monterade på en fälg för att underlätta installationen. Kompakta reservdäck väger mindre än fullstora däck eftersom de inte är byggda för att vara så tålig och är mindre i storlek. Dessa temporära däck är utformade för korta avstånd och lägre hastigheter (dvs, långsammare än 50 miles per timme och mindre än 50 miles).
Underhåll

Alla reservdäck bör kontrolleras regelbundet för korrekt lufttryck, om tillämpligt. Reservdäck kräver oftast ett annat tryck än fullstora däck. Eftersom reservdäck inte är avsedda för långvarig användning, bör trappstegen och gummi kontrolleras för tecken på försämring, såsom torr röta. Området där reservdäcket förvaras bör finnas tillgängligt.
Särskilda överväganden

ett reservdäck, speciellt en kompakt reserv, bör användas för nödsituationer endast, och är inte avsedd att ersätta en full-size däck för mer än 50 miles. Den kompakta reservdäck, dess fäste och jack tillbehör är utformade för att passa en specifik bil och bör inte användas för annat fordon. Reservdäck är lätta och bör inte användas med kedjor i snön. Den kompakta reservdelar är oftast smalare än en full storlek däck och kan fastna i anläggningar med däck guider eller skenor som en biltvätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124811.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.