Hur att rengöra en gammal motor bensintank

Bränsletankar utvecklar rost och sediment inom deras interiörer under en period av år, speciellt om tanken sitter under en längre tid utan att bli fyllda full av bränsle. Innan en gammal bränsletank används måste den rost och torkade sedimentet inom avlägsnas före användning. Utan ordentlig rengöring av en gammal tankens inre, kommer rost och sediment rubba, koppla upp bränslefilter och därmed svälter en motor med bränsle som behövs för att köra ordentligt. Saker du behöver
Heavy gummi eller vinyl
Plastic ögonskydd skyddsglasögon
långärmad skjorta
långbent byxor
Läder stövlar eller slip-on gummistövel beskyddare
1 Gallon saltsyra
4 till 8 fem-gallon hinkar med tätande lock
Visa fler instruktioner
1

Dump ut något bränsle kvar i tanken, dumpa det i en eller två fem-gallon hinkar.
2

sätta på en långärmad tröja, långbenta byxor, gummihandskar och skyddsglasögon ögat. Saltsyra är starkt frätande och kan orsaka brännskador på huden och allvarliga ögonskador från även kortvarig kontakt. Bär gamla läderstövlar, eller sätta på slip-over gummistövel skydden före hantering av syra, eftersom det kommer att skada lädret.
3

Fyll halv full bränsletank med rent vatten och tillsätt en halv liter saltsyra till vattnet i tanken, eller enligt anvisningar från anvisningarna på förpackningen där saltsyra kom i.
4

Låt vattnet och syrablandning att stanna i tanken under minst två timmar. Skaka tanken en gång varje halvtimme genom att gunga den framåt och bakåt, vänster och höger så att lösningen täcker hela insidan av tanken.
5

Drain eller dumpa lösningen från tanken in i plast 5 -gallon hinkar och plats tätning lock på varje. Låt tanken för att dränera tills inga vidare droppar av lösningen droppa från tanken vid avtapp.
6

Installera den rengjorda tanken och fyll helt full med bränsle så snart som möjligt. Håll tanken full med bränsle hela tiden för att hjälpa till att bromsa ytterligare rost eller sedimentackumulation.
7

Kontakta din lokala kommun för information om hur man gör med den gamla bränslet och saltsyra lösningen på ett miljösäkert sätt. Regeringskansliet kan hänvisa dig till närmaste kemiska bortskaffande företag eller företag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126797.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.