Vad är en vevaxel Position Sensor?

Vevaxeln positionssensor är en intern elektronisk apparat som övervakar och mäter antalet varv per minut (RPM) hos en motorns vevaxel vid vändning. Där ligger

Beroende på typ och konfiguration av motorn, kan sensorn hittas i närheten av vattenpumpen, associeras med den huvudsakliga remskivan eller samlokaliseras med svänghjulet.


Varför behövs

Elektroniska system (EMS) använder vevaxel mätetal som produceras av vevaxeln lägesgivare att hantera flera närstående motor verksamhet, inklusive bränslemätaren och tändinställningen.


viktiga mått

Motorer är främst beroende av EMS för att producera en effektiv verksamhet. Som ett resultat, är det vevaxelsensor elementär komponent som matar grundläggande information för att styra effekt, bränsleeffektivitet, utsläpp prestanda, alternativa bränslen boende och tillförlitlighet.
Potentiella problem
< p> Precis som alla andra elektroniska enheter, vevaxel lägesgivare misslyckas med tiden. Merparten av tiden, dessa enheter misslyckas till följd av vanlig komponent uppvärmning, enkel slitage eller något mer kritiska till exempel låta fluid impregnera sensorn.
Symtom på ett misslyckande

Beroende på betydelsen av ett visst fel, kan en dålig sensor orsaka ojämn tomgång, börjar problemen, baktändning och dålig bränsle körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126078.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.